Suludi naum režima: Montenegro objavio rat Crnoj Gori!

Suludi naum režima: Montenegro objavio rat Crnoj Gori!

Crnogorska vlast je podizanjem tenzija oko odluke da zabrani ulazak u zemlju pojedinim srpskim intelektualcima, od kojih su većina iz Crne Gore, riješila da se konačno obračuna sama sa sobom. I nije ovo, kako režimski mediji žele to da predstave, napad na Srbiju i sve ono što dolazi iz te države. Ovo je napad Montenegra na Crnu Goru i pokušaj da se ovaj Montenegro, jednom za svagda, otarasi one istorijske Crne Gore.

Nema današnja Crna Gora, ponižena i unižena, problem sa navodnim srpskim pretenzijama na ovo područje. To je samo izgovor i medijski spin, da bi, svojim sledbenicima prodali priču o velikosrspkom nacionalizmu, zahvaljujući kojoj matrici i vladaju sve ove decenije. Montenegro danas ima najveći problem sa Crnom Gorom. Današnjem Montenegru su krvni neprijatelji Njegoš, Kiš, Marko Miljanov… Svojata Mesića, Haradinaja i Tačija, da bi pobjegla od istine. Napadima na sve što je srpsko, Montenegro pokušava da pobjegne od Crne Gore koja je stvorila Crnu Goru.

I sva ova ujdurma oko zabrane ulaska koja se stvorila samo je još jedan dokaz da u vrhu DPS-a nema saglasja oko najvažnijih državnih tema, kao i da iza kulisa odavno bijesni rat dvije zavađene struje. Struja koju predvodi premijer Duško Marković krenula je u primjenu plana pogoršanja odnosa sa Srbijom, na čemu intezivno rade poslednjih pola godine. Upravo je sa te adrese i izdat usmeni nalog policiji da se Matiji Bećkoviću, Čedomiru Antiću, Dejanu Miroviću i Aleksandru Rakoviću, zabrani ulazak u državu. To je ustvari bio probni balon struje Duška Markovića, kako bi opipali puls svojih partijskih kolega, koji im nijesu naklonjeni već neko vrijeme, ali i cjelokupne javnosti, kako ovdje tako i u Srbiji. Medijska odluka o zabrani ulaska pomenutim licima u Crnu Goru, donijeta u Markovićevom kabinetu. Naravno, radilo se i internom naređenju, a ne o pisanom dokumentu, jer nije bio plan da se ostavlja pisani trag odluke, već da ona bude probni balon za testiranje javnosti. Jasno je i da su ih reakcije iz Srbije, kao i iz same Crne Gore (ćutili su jedino DPS, Demokrate i URA) natjerali da se sinoć ipak predomisle i za trenutak povuku odluku.

Nije Matija Bećković srpski nacionalista, nego pjesnik iz Rovaca. Nije profesor Dejan Mirović neprijatelj Crne Gore, nego Starokuč, utemeljen u Crnoj Gori duže od familije ministra pravde Zorana Pažina. I nijesu Bećković i Mirović, kao ni Čedomir Antić i Aleksandar Raković protiv Crne Gore. Antić i Raković su više utemeljeni u Crnoj Gori od Stipa Mesića i Josipa Broza Tita. I Bećković, Mirović, Antić i Raković su danas iskreno za Crnu Goru, ali nijesu za vlast. A to što je DPS poistovijetila vlast sa državom je njihov lični problem, a ne problem Bećkovića, Mirovića, Antića i Rakovića koji ukazuju na to.

Napadom na Bećkovića i Mirovića, Crna Gora je napala i Rovca i Kuče. A bez Rovaca i Kuča nema Crne Gore. I šta je sledeće? Napadi na grobove predaka Bećkovića i Mirovića i grobove predaka svih ostalih koji ne misle kao ova vlast. Logičan sled događaja je da ova vlast rasčisti i sa grobovima svojih predaka i da ih isele iz ove Crne Gore. Jer, grobovi njihovih predaka danas govore sve ono što govore Bećković, Mirović, Antić i Raković.

Nažalost, Montenegro je danas objavio rat Crnoj Gori!

Related posts

3 Comments

 1. Петар

  Када се заврши борба између Монтенегра и Црне Горе лијепо да се договоримо да обадва та имена одбацимо а да овој лијепој нашој српској државици дамо име Свијетла Гора како би нам дошли свијетли и мирни дани за живот.
  Од пропасти Црнојевића, по чему се и прозва Црна Гора (Радован Бећировић), до данас живимо зло, црно и несрећно и сваким изговором Црна Гора потврђујемо да такав живог желимо, а Монтенегром је то дигнуто на свјетски ниво јер свијет боље разумије да је црна и несрећна. А како мислиш, говориш, тао живиш, ноторна је ствар.
  Дакле ускоро мијењамо име у Свијетла Гора па ће нам све ићи боље, лакше, свјетлије…
  Замислите кад нам авион са натписом црниавиопревозник слети у неки град Европе и људи прочитају назив, деведесет посто путника бјежи што прије са аеродрома а ми се питамо зашто лоше послује црниавиопревозника. Неће нико да се у тим авионима вози…, због натписа и његовог имиџа у свијету…
  Тако би монтенегрини и црногорци престали то бити а постали би српски Свјетлогорци ….

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *