Suđenje za “pranje” para: Politički motivisan progon DF-a

0

Ovo je politički motivisan sudski proces”, zajednički je imenitelj odbrane svih okrivljenih članova Demokratskog fronta, koji su je negirali navode optužnice iznoseći pred specijalnim vijećem sudije Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici.

Iznoseći odbranu pred sudom, okrivljeni Vladimir Bulatović je naglasio da je cilj bio jasan, jer je njegovim zadržavanjem u pritvoru, pokrenuta medijska kampanja.

“Cilj je jasan, jer sam “gađan” zato što sam bratanić Predraga Bulatovića. Uhapšen sam sa lisicama na rukama i odveden u maricu kao da sam član narko kartela. Sve su to pratili naslovi u medija da je “bratanić Predraga Bulatovića prao novac za Nebojšpu Medojevića”. Ja i moja porodica to nećemo zaboraviti. Nisam prao nikakav novac, već smo ja i supruga dobili na poklon od njenog oca, a mog tasta, 6.000 dolara, kao pomoć, jer je na putu da dobijemo drugo dijete. Tačno je da sam dva puta u banci promijenio po 1.200 dolara, i potrošio ih za lične potrebe. Član sam Demokratske narodne parije-DF-a”, kazao je Bulatović.

Direktor Pokreta za promjene (PZP) okrivljeni Dejan Vujisić kazao je ne osjeća krivim.

“Ovdje sam u sudnici zato što sam direktor PZP-a. Pozajmio sam 30.000 dolara i 18.000 evra od Momira Nikolića, za gradnju kuće, zato što mu je ponestalo novca”, kazao je I dodao da se ne osjeća krivim. Naveo je da je dolare dao Šćepanoviću da ih razmijeni, a eure da plaća njegove obaveze.

“Bio sam zadužen za finansijsko poslovanje u PZP-u. Od Državne revizorske institucije dobili smo pozitivno mišljenje iako su provjere bile detaljne i trajale nekoliko mjeseci”, smatra Vujisić.

Iva Pavlović je istakla u odbrani da je ovo politički proces samo zato jer je član Pokreta za promjene. Rekla je da je od sestre pozajmila novac, od čega je platila račun za struju, kupila je kauč, šporet i usisivač, dok je u oktobru 2016. razmijenila 300 dolara I poslala ih sinu u Beograd, kojem je bio rođendan.

Okrivljeni Luka Radunović je u odbrani naveo da optužnica nije zasnovana ni na pravu ni na činjenicama, te da nije smjela da bude ni potvrđena od suda. Od svoje lične ušteđevine, kako je sudu pojasnio, kupio je dvije avionske karte za sebe i sestru, napunio rezervoar goriva i za ostale private obaveze.

Petar Drašković je kazao da se radi o političkom progonu jer je član Nove srpske demokratije.

“Ova sudska “priča” me ne čudi jer je politički motivisana”, zaključio je Drašković.

Okrivljeni Aleksandar Sekulić je kazao da mu se sudi jer je član Demokratske narodne partije.

“Razmijenio sam novac u iznosu od 200 i 300 dolara. Potrošio sam ga za svoje lične potrebe i nikome ga nisam davao”, naveo je on.

Okrivljeni Mladen Jovanović, član Glavnog odbora PzP-a kazao je da nije član nikakve kriminalne organizacije niti, kao je istakao, “perač novca”.

“Ovo je politički montiran proces uperen protiv mene, DF-a i mog predsjednika Nebojše Medojevića. Nikakav novac nisam dobijao od Momira Nikolića. Kao posljedica hapšenja doživio sam stres. Imao sam svoju ličnu ušteđevinu i brat mi je poklonio 2.000 dolara. Ni jedan cent ne pripada od kriminalne organizacije”, pojasnio je on.

Predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović kazao je da od prijatelja Vladimira bulatovića pozajmio za kupovinu auta, istučući da nije dobijao novac od okrivljenog Dejana Vujisića. Smatra da je ovo kontinuiran nastavak progona DF-a, te da se radi o politički montiranom procesu.

“Ovo je inkvizitorski process u kojem nam je, medijskom hajkom, unaprijeđ presuđeno”, kazao je Jovanović. Okrivljeni Željko Šćepanović je kazao da je tačno da je on sa svojom suprugom dao donaciju DF-u po 2.000 evra. Dodao je da privatno radi i dosta zarađuje. Objasnio je da mu je Dejan Vujisić dao 30.000 dolara i 18.000 evra, da mu plaća preduzimače i građevinski materijal na stovarišta, jer je gradio kuću.

“Ja mnogo više para imam nego što mi se stavlja na teret optužnicom. Ovo su lično moje pare koje su navedene u optužnici”, kazao je Šćepanović, dodajući da nije kriv.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.