Suđenje Stanišiću: Odbrana snimak sa oduzete fleške smatra nelegalno načinjenim

0

Čitanjem pisanih dokaza juče je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje okrivljenima za pokušaj 1 ubistva Igora Krstovića.

Optužnicom se Dragiša Bulatović i Vidoje Stanišić terete da su kao saizvršioci sa NN osobama pokušali da ubiju Krstovića 28. januara 2020. godine u Zeti. Advokat Marko Kovač juče je predložio da se izađe na mjesto gdje je pronađeno zapaljeno vozilo “golf” na Kakarickoj gori kako bi se neposredno utvrdilo o kakvom se lokalitetu radi.

“Radi se o deponiji, smetlištu gdje ljudi odlažu razni otpad”, naveo je branilac okrivljenog Bulatovića.

Branilac okrivljenog Stanišića, advokat Nikola Ivanović, predložio je da se kao pravno nevaljani dokaz izuzme iz spisa predmeta službena zabilješka i sadržina usb fleš memorije, jer se u njoj nalazi snimak koji je sačinjen neovlašćeno. Ova fleška je izuzeta prilikom pretresa iz kuće Maksima Stanišića i oduzeta od Radoslava Stanišića.

“Smatram da se ovaj dokaz ne može koristiti u ovom postupku. Radi se o neovlašćenom snimanju. Ovaj dokaz nije važan za ovaj postupak”, istakao je advokat Ivanović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović se usprotivio predlogu, dodajući da je okrivljeni Stanišić rekao da je boravio u toj kući prije i nakon kritičnog događaja. Sud će naknadno odlučiti o ovom predlogu odbrane. Nastavak suđenja zakazan je za 5. maj.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva koju potpisuje tužilac Saša Čađenović, Bulatović i Stanišić se terete da su u drugoj polovini 2019. godine, na teritoriji Crne Gore, pored drugih za sada neidentifikovanih lica, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo nepoznato lice, a koja kriminalna organizacijaza cilj ima vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna.

“Bulatović i Stanišić prihvatili su kriminalni plan, kao i da izvršavaju naredbe i uputstva organizatora, da pronalaze mjesta gdje će se uništiti predmeti i sredstva izvršenja krivičnih djela, da uništavaju sredstva i predmete izvršenja krivičnih djela i obavljaju druge radnje koje im budu naređene, dok je NN lice, pripadnik kriminalne organizacije prihvatilo da obezbjeđuje u inostranstvu prethodno otuđena prevozna sredstva-vozila namijenjena za izvršenje krivičnih djela protiv života i tijela, da nabavlja registarske oznake za vozila kojima se izvršavaju krivična djela, da tako pripremljena vozila čuva i po dobijenim nalozima predaje drugim članovima kriminalne organizacije”, stoji u optužnici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.