Strahinja Bulajić ocijenio: Nestranačka ličnost pobjeđuje kandidata DPS-a

0

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić ocijenio je, u intervjuu za portal IN4S, da bi bojkot predsjedničkih izbora odgovarao DPS-u, dodajući da jedinstveni kandidat opozije, nestranačka ličnost, ima sasvim realne šanse da pobijedi na tim izborima.
„Tačno je, bojkot predsjedničkih izbora, u sadašnjoj političkoj konstelaciji, išao bi na ruku vladajućoj partiji. Dakle, mišljenja sam, a to je i stav DF-a, da bi jedinstveni kandidat opozicije, nestranačka ličnost, imao sasvim realne šanse da pobijedi na tim izborima. Ali, opet se vraćam na međuopozicione odnose. Za tako nešto opozicija, prije svega, mora da razgovara, bez ultimatuma, bez uslovljavanja, bez sujete. Naravno, ukoliko svi iz opozicije želimo da dođemo do proklamovanog političkog cilja, a to je promjena vlasti“, istakao je Bulajić.
On je naveo da je kod određenih opozicionih subjekata evidentna nepoštena želja, bolje reći zahtjev, da se pojedini subjekti iz DF-a prosto odreknu sebe.
Bulajić smatra da afera „Državni udar“ predstavlja školski primjer montiranog sudskog procesa.
„Kratko i jasno – radi se o udžbeničkom primjeru montiranog sudskog procesa dvojici lidera DF-a srpske nacionalnosti. Takođe, ukoliko sud još prihvati optužni predlog protiv predsjednika PzP-a za tzv. „pranje“ novca, to će svakako biti pravni, tužilačko-sudski, nonsens. Nije novina, niti je nepoznato, da vladavine sa odlikama diktature posežu za montiranim procesima u cilju eliminacije, od strane vlasti, nepoželjnih osoba“, kazao je on.
Prema njegovim riječima, uvođenje tzv. sankcija Rusiji, slučaj je bez presedana u istoriji Crne Gore.
„Rekao bih, uz priznavanje lažne NATO „države“ Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji je najveća sramota Crne Gore od kad joj se ime spominje“, naveo je Bulajić.
On je dodao da Crnoj Gori nije mjesto u NATO, odnosno ova vojna alijansa je anektirala Crnu Goru mimo volje ogromne većine njenih građana, uz svesrdnu pomoć aktuelne vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.