Strah od širenja pandemije: Koronavirus otkriven u većoj razmjeri u Tuzima!

4

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je večeras na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, odluku da sa ciljem zaštite životâ i zdravlja građana da stanovništvo Gradske opšitne Tuzi od večeras bude u kućama sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa koji je otkriven u tom mjestu u većoj razmjeri.

“Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe su u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih oduka“ – rekao je predsjednik NKT.

“Građani Tuzi obraćam vam se večeras kao jednom od možda istorijski najtežih trenutaka koje je obilježi ovaj kraj. To mogu da potvrdim sa medicinskog aspekta, a to je trenutak kada se vreba jedna užasna epidemija da nastupi u vašim krajevima. Zbog toga od večeras svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće. Mora da ostane ako misli na porodicu, potomstvo, komšije prijatelje i rođake. Možemo pobijediti samo ako budemo disciplinovali i radili svoj posao”, rekao je direktror Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković.

Predsjednik NKT Milutin Simović je rekao da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka. Pozvao je na striktno poštovanje svih mjera rekavši da je Opština Tuzi naš partner u realizaciji i kontroli poštovanja svih mjera koje će se preduzeti.

„Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo“ – rekao je Milutin Simović.

4 Comments
 1. Zovite me Đole komentariše

  Od jedine države bez zaraženih koronavirusom do ulaska u top 50 po broju inficiranih na 100,000 stanovnika. Za pet dana debakl.

 2. Djuka komentariše

  Zamislite da su ovi bili iz Niksica, za sve bi Crkvu optuzili.

 3. M P komentariše

  DA SU ISLI NA LITIJE NE BI IH OVO SNASLO.

 4. dajo komentariše

  Dje je ovdje struka ? Da li je ovo normalno? ovdje se ne radi o traktoru,vec o vema opasnom virusu.Sto se Tuzi tice jako je komplikovano.Oni preko livade idu svakodnevno u svoju maticnu zemlju,bez ikakvih problema.Njihovi celnici se bahato ponasaju.Nista ne postuju…Bice tu cirkusa.Naravno,nikome nije milo da je neko bolestan.Pitanje je koliko toga ima ? Definitivno,koje god resenje se sprovede nekome se nece svidjeti.Recimo,vec Albanci traze da pomognu,a tamo svi ljekovi,hrana iz Italije.Ono smece za izvoz. Sala na stranu,ali hitno izolovati,hermeticki.Kad sve prodje napraviti rezervat po uzoru na SAD.Braco Siptari,samo vam zelim ono sto i vi meni. Dakle,Simovicu ,imaces ti jos da drzis govore,a sve u cilju ocuvanja birackog tijela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.