Stojković: Nismo zadovoljni rezultatom na SP, ostajem selektor Srbije

0

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, rekao je da je pružio ruku svim igračima posle poraza od Švajcarske i ispadanja sa Mundijala, navodeći i da treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima.

Stojković je prethodno istakao da će ostati selektor Srbije i da namerava da vodi ekipu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Želje su jedno, mogućnosti drugo. Nisam razočaran niti mogu da tražim nešto više od igrača kada znam u kakvom su stanju. Rezultatom nismo zadovoljni, ali s obzirom na to kakve smo probleme imali od dolaska ovde, imajući u vidu povrede ključnih igrača, činili smo sve napore da ih vratimo, da budu u servisu ekipe, ali je očigledno to bio isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali za ovaj nivo takmičenja nije bilo dovoljno. Postoje objektivni razlozi zašto je tako, ne mogu da očekujem više od onoga što su pokazali“, istakao je Stojković.

I nastavio, osvrnuvši se i na stanje igrača pred put u Bahrein gde je ekipa boravila pred dolazak u Katar.

„Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Došao je taj pad. Šta sam radio u svlačionici, pružio sam ruku svim igračima i rekao da moramo da budemo veliki i kada ide i kada ne ide. Potpuna mirna atmosfera. U stanju u kom smo, dali smo maksimum. Neki ne bi ni pomislili da igraju, a pojedinci su igrali u takvom stanju. Imali smo problema u defanzivi. To je za dublju analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo. Morate da imate sve zdrave igrače i u top-formi i u zdravstvenom stanju iz kvalifikacija. Bio sam neraspoložen kada smo krenuli za Bahrein jer sam imao tačnu sliku stanja igrača“.

Na ruku Srbiji nije išao ni poraz Brazila od Kameruna, a govorio je i dalje o fizičkom stanju igrača.

„Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Bio sam iznenađen kada sam čuo da je Kamerun pobedio. Ali kada vidite ko je sve završio takmičenje, vidite da je prvenstvo nepredvidivo. Realno sagledavam stvari. Ne može se igrati SP, a da niste spremni 100 odsto. Bila je ovo fizički teška utakmica. Nivo igre je bio fizički zahtevan. Došli smo sa povredama i velikim problemima, posebno ključnih igrača. I to nam je stvorilo velike probleme. Da je to bilo drugačije naša igra bi bila na višem nivou“.
Pitanje odbrane je bilo veoma važno jer je Srbija primila osam golova na tri utakmice.

„Znate, kada izgubite utakmicu, naravno odmah se potegne priča o odbrani. Ali nije samo linija odbrane u pitanju. Napadamo i branimo se kao tim. Svi moramo da učestvujemo. Švajcarska je previše lako dala drugi gol. To je za nas bio psihološki šok, a za njih veoma pozitivno. Na ovom nivou takve stvari su prosto nedopustive. Ako takve greške ponavljate teško je pobediti. Uradićemo sve da rešimo ove probleme“, istakao je Stojković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.