Stoiljković na otvaranju Skala festivala: Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena

0
Želim da pozovem sve ljude dobre volje koji su u Boki i Herceg Novom da uživaju na festivalu, a sve one koji nisu još stigli da brzo kupe karte i dođu, da im poželim dobrodošlicu na naše skale i naše more. Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena, poslije dugog niza godina, rekao je predsjednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe Bratislav Stoiljković na današnjoj pres konferenciji povodom zvaničnog otvaranja festivala.

Izvršna direktorka kompanije Mtel, Tatjana Mandić, istakla je da društveno odgovorno poslovanje krasi kompanije Mtel i Telekom Srbija i sve članice te grupe.

„Želimo da pokrenemo tradiciju i poklonimo Herceg Novom i Crnoj Gori festival za pamćenje. Sigurna sam da će festival iznjedriti mnogo hitova, koji će dugo slušati. Moram da naglasim da je ovaj festival uvršten u događaje od nacionalog interesa“, rekla je Mandić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da taj grad uvijek bio grad festivala.

„Zaista mi je drago što se festival maksimalno ispromovisao i što je ispromovisan Herceg Novi. Vidio sam da je danas u Herceg Novom 15.000 turista, to je skoro 30 odsto više nego prethodne godine“, rekao je Katić i dodao da se nada da će festival postati tradicija.

Član komisije Grammy muzičke nagrade Arturo G. Alvarez rekao je da je ovaj region, zahvaljujući miksu kultura, specifičan i jedinstven u svijetu, kao i da imamo možda i njabolje muzičare na cijelom svijetu.

Pjevač Željko Vasić podsjetio je da je prvi put kročio u muzički svijet upravo u Herceg Novom, kada je na festivalu nastupio sa pjesmom „Žena kao ti“.

„Sa velikim nestrpljenjem očekujem otvaranje festivala i radujem se svom nastupu“, rekao je Vasić.

On je zahvalio Mtelu, Adria-Jadran grupi i Radiju S.

„Jako je važno podržati našu pop scenu. Festival je važno mjesto da se svi nekako okupimo i da zajedničkim snagama plasiramo pop muziku“, dodao je.

289303341 550013440180738 7462777681054427330 n

Pjevačica Ana Stanić rekla je da je srećna što se festival vraća na velika vrata, naglasivši da je bina spektakularna.

„Za nas pop muzičare je izuzetno važno da imamo platformu na kojoj možemo plasirati muziku, da to ne bude samo digitalna sfera“, istakla je.

Ocijenila je da je veoma bitno što je festival dobio nacionalni značaj.

„Lijepo je što su organizatori iskombinovali nove nade, neki potpuno novi zvuk, sa nekim imenima i zvukom koji postoje već nekoliko decenija“, dodala je Ana, zaključujući da je sa velikim oduševljenjem prihvatila poziv za učešće.

Direktor Radija S Predrag Anđelković kazao je da je riječ o zaista velikom projektu i da je u organizaciju uključeno skoro hiljadu ljudi.

Kako je rekao, cilj im je bio da naprave regionalnu platformu koja će omogućiti učesnicima da ponude svoj sadržaj, a da publika sudi šta je dobro.

„Nadam se da je ovo početak ulaganja u jednu industriju i nadam se da ćemo imati partnera i u godinama koje dolaze jer bez velikih kompanija ovako nešto ne bi bilo moguće“, rekao je on, zahvalivši Mtelu i Telekomu Srbije, kao i Adria-Jadran medijskoj grupi što ih je prepoznala kao kvalitetnog partnera.

Anđelković je istakao da su okupili jedinstven tim stručnjaka da bi sve bilo na nivou kakav do sada nije viđen u regionu.

„Nadam se da ćete naredna tri dana svi uživati, neki pored malih ekrana, a vi koji ste u mogućnosti da dođete – biće nam drago da vas sve ugostimo“, poručio je.

I predsjednik Upravnog odbora Adria-Jadran medijske grupe Bratislav Stoiljković zahvalio se pokrovitelju festivala, Telekom Srbija – Mtel, navodeći da se tu ne radi samo o finansijskoj podršci.

„Radi se i o entuzijazmu, trudu, želji, volji, koji su uložili institucionalni, korporativno i lično, moram reći, direktor Telekoma Vladimir Lučić i Tatjana Mandić. Što se tiče Opštine Herceg Novi – ja moram da priznam da se ovdje osjećam uvijek dobro. Odnos naše medijske grupe i Opštine je dinamičan, ali ono što je uvijek prisutno je da uvijek brzo nađemo konsenzus oko onih projekata koji su na dobrobit građana Herceg Novog, Crne Gore i šire“, dodao je.

On se posebno zahvalio Alvarezu što je „prešao pola planete“ da bi došao, kao i Željku i Ani i svim drugim izvođačima koji su se odazvali, Radiju S na svom trudu, kao i timu iz Adria-Jadran grupe.

Stoiljković je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da očekuje odlične rezultate i da ćemo i narednih godina uživati u festivalu.

„Hajde da vidimo kakvi će nam biti rezultati ova tri dana, očekujem da će biti briljantni i onda ćemo od srijede početi da radimo na sljedećem projektu“, dodao je.

Podsjećamo, u 21 sat počinje koncert Milice Pavlović, a odmah nakon toga, u 23 sata, počinje koncert Saše Matića.

(Adria)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.