STIGAO RAČUN, GENERALE

0

Piše: German Sadulajev

Preveo; Želidrag Nikčević

Zalužni je bio moćan glavnokomandujući. Branio je Kijev u februaru-martu 2022. Kad je Zelenski trčkarao bunkerom kao mali uplašeni pacov, a vojni instruktori NATO-a savetovali da se rukovodstvo američkim avionima odvede u Poljsku i pređe na gerilski rat, Zalužni je skupio Oružane snage Ukrajine u pesnicu i zaustavio našu vojsku u predgrađu njegove prestonice.

Zalužni je bio sjajan, bio je jedan od poslednjih učenika velike sovjetske vojne škole. Samo što je izdao sovjetsku armiju i prodao svoju dušu Satani. Za to mu je Satana dao velike pobede 2022. godine. A onda je došlo vreme da se Satani plati račun.

Sad je Zalužni malkice ranjen u glavu. Trepanacija lobanje. Malkice je povrće. Ali on je živ. On će živeti. Živeće i videće kako njegova Ukrajina gubi rat, kako se njegove Oružane snage pretvaraju u prah, kako njegov kukavički i podli predsednik vodi državu – koju je on, Zalužni, spasio kad je to izgledalo nemoguće – do katastrofe.

Sve će videti, sve znati, ali ništa neće moći. Satana je sofisticirani mučitelj. Ležaće i plakaće. Medicinska sestra će mu sušiti suzne kanale i menjati pelene.

Spavaj, generale. Tvoj rat je završen. Satana te je obmanuo. Satana je obmanuo još veće vojskovođe nego što si ti. Uzalud si birao tamnu stranu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.