Stefanović: Ukoliko bude donijeta, odluka o služenju vojnog roka važiće za sve mlade ljude

0

Odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude doneta, važiće jednako za sve mlade ljude, rekao je danas ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Ministarstvo je saopštilo da je on komentarišući informacije prema kojima će vojni rok moći da izbjegnu oni koji plate ocijenio da je riječ o “lažnoj brizi za seljačku i radničku djecu koju danas pokazuju određeni političari bivšeg režima”.

– To je toliko licemjerno da je teško i komentarisati je. Koliko im je stalo do te djece i naše zemlje, demonstrirali su već dok su bili na vlasti kada su ostavili bez posla roditelje iste te djece, rasprodali i pozatvarali fabrike i razorili privredu Srbije – rekao je on.

On je naveo da će ukoliko bude donijeta odluka o odmrzavanju obaveznog služenja vojnog roka ona važiti za sve mlade, bez obzira na njihovo materijalno stanje ili bilo šta drugo.

– Svakodnevno izmišljanje lažnih teza o vojnom roku, navodnu zabrinutost za sirotinju i stanje u vojsci slušamo ni manje ni više nego od ljudi koji su Vojsku Srbije razmontirali i oslabili da je imala jedan i po ispravan avion poslije njihovih transformacija i koji su, ne pitajući narod, htjeli da je uvedu u NATO – rekao je on.

Stefanović je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku u interesu naroda.

– Vojska je ne samo naša dika i ponos, već i bedem sigurnosti naše otadžbine jer odvraća svakoga makar i od pomisli da bi mogao da je ugrozi. Jaka vojska garantuje stabilnosti, a time i dalji razvoj Srbije i bolju budućnost djece i mladih u našoj zemlji – zaključio je ministar.

(Blic)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.