Stefanović o situaciji u Crnoj Gori: Smanjiti tenzije i razgovarati hladne glave

1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da očekuje da će predsjednik te države Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.

“Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Đukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor”, rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

“Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umjerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promijeni”, rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mjere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Ostavi se CG policajce….pazi te lopove tajkune…ni jednog ne uhapsiste…svi čisti….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.