Stanojević o budućnosti u Partizanu: Moraće da mi vjeruju igrači, klub i navijači

0

“Sebi namećem ogroman pritisak, mnogo veći nego drugima”, poručio je trener crno-belih uoči duela sa Spartakom.

Pobjeda u okviru polufinala Kupa protiv Vojvodine imala je dejstvo bronhi bombone za sve odgovorne u redovima Partizana. Posle trijumfa nad Vojvodinom lakše diše i Aleksandar Stanojević, koji će u velikom finalu protiv Crvene zvezde imati mogućnost, da zajedno sa ekipom, sezonu učini podnošljivom i stigne do četvrtog trofeja kao trener matičnog kluba.

Ključni meč za crno-bele je još daleko, igra se 25. maja, ali jasno je da će duel sa vječitim rivalom odrediti nivo uspješnosti Aleksandra Stanojevića u ovoj sezoni. Mada navijači nemaju dilemu. Svjesni su da je kroz seriju pobjeda temperamentni stručnjak izvukao maksimum od ovog tima, i da je predodređen da napravi nadogradnju.

“Ja sam neko ko se svakodnevno dokazuje, volim da prihvatam odgovornost. Iznad mog imena uvijek može da stoji znak pitanja. Za mene je najvažnije da mi ekipa vjeruje, i da mi klub i navijači vjeruju. Ako kod te tri stvari postoji neki zarez, onda možemo da načnemo tu temu. Sebi namećem veći pritisak, nego što neko drugi može da mi nametne. Znam šta znači voditi Partizan i kakva je to odgovornost. Uvijek želim da preuzmem odgovornost. Za jednog trenera su bitne samo dvije stvari. Rezultati, ali ako ih nemate, onda morate da imate osećaj da vam ljudi vjeruju kako tim ide u dobrom pravcu”, poručio je Aleksandar Stanojević na početku izlaganja.

Crno-bele sjutra očekuje duel sa Spartakom, ekipom koja je u prvom dijelu sezone pošteno oznojila crno-bele. Zahvaljujući golmanu Nemanji Stevanoviću i odbranjenom penalu u 90. minutu crno-beli su slavili i krenuli u žetvu pobjeda.

“Sjećamo se poslednje utakmice, bilo je vrlo neizvjesno. Napadaju sa mnogo igrača, mogu u svakom trenutku da budu opasni. Sa druge strane mi smo u jako dobroj formi. Taj odbranjeni penal Nemanje Stevanovića je ključni momentat prvog dijela sezone. Posle toga smo dobili na zajedništvu. Taj momenat nam je donio impuls i energiju”.

Ima Aleksandar Stanojević velike kadrovske probleme uoči sutrašnjeg mječa. Duel u Novom Sadu izbacio je iz stroja golmana Stojkovića, zatim Natha, Uroševića, vrlo vjerovatno i Sumu.

“Imamo i Miljkovića koji je dobio udarac u ranoj fazi meča, ali je izdržao. Vrlo smo roviti. Biće promjena. Kvalitetno radi Maki Banjak, zaslužio je šansu, ali bilo bi vrlo stresno da, zbog povreda, mijenjamo kompletno defanzivnu liniju. Dobiće sigurno šansu u nekoj od narednih utakmica. Isto kao i mladi napadač Milovanović, imamo i Baždara”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.