Stankovićev raport sa Kipra: Svi fudbaleri su u dobroj formi

0

Fudbaleri Crvene zvezde od 11. januara ponovo su na Kipru, gdje su i prethodnih godina u ovo vrijeme počinjali zimske pripreme. U poznatoj bazi u Pafosu dočekalo ih je lepo vreme, mnogo ljepše nego u Beogradu, što će biti iskorišćeno za sticanje kondicije pred odlazak u Tursku, u kojoj će se više raditi na uigravanju tima.

Dejan Stanković je istakao odlične uslove za rad i pohvalio svoje igrače jer se nisu previše opuštali tokom odmora.

“Prošlo je dovoljno vremena i mogu reći da su utisci fenomenalni. U Beogradu nas je sačekalo ne baš najbolje vreme, međutim ubrzo smo promijenili sredinu i došli na Kipar. Zbog toga mogu samo da se zahvalim klubu što nam je obezbijedio ovakve uslove. Ovde imamo mirnoću, treniramo dvaput dnevno i spremamo se za dalje. Mislim da poučeni iskustvom znamo koliko nam je rad na Kipru bio bitan prošle godine za nastavak priprema, a verujem da će tako biti i ove”, zadovoljan je Stanković.

Po običaju, prvi dio priprema uvek je najteži, jer se zasniva na kondicionim vežbama.

“Bilo bi čudno da su pripreme lake. Igrači su fenomenalni, došli su u odličnom stanju posle odmora, iako je on trajao oko 20 dana. Pojavili su se svi u zavidnoj formi, bez problema sa kilažama i ostalim stvarima, koje mogu da se dese tokom tronedeljnog odmora. To je samo dokaz njihove posvećenosti, profesionalnizma i želje da se spreme što bolje, da bismo u nastavku sezone opravdali ono gde smo”.

Osvrnuo se Dejan Stanković i na ono što crveno-bele očekuje trećeg dana na Kipru.

“Biće malo taktičkih zamisli, taktičkog rada, ali prije svega dobro zagrijevanje. Posle toga dosta jaka taktička zamisao koju ćemo pokušati da sprovedemo”, istakao je Zvezdin trener.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.