Stanković uoči premijere: Ivanić mi skakao po kičmi, Kanga će biti profesionalac

Stanković uoči premijere: Ivanić mi skakao po kičmi, Kanga će biti profesionalac

Neće navijači i javnosti suditi Stankovićevoj Zvezdi po završetku prvenstvene premijere protiv Novog Pazara, ali pobeda, i pre svega dobra igra u sutrašnjem okršaju, dodatno bi zagrejali atmosferu oko najvećeg srpskog stadiona. Tim se sklapa, stigao je Gelor Kanga, čekaju se napadač i izlazni transferi… Ali pre svega čeka se početak kvalifikacija za Ligu šampiona 18. ili 25. avgusta.

Neko bi rekao dovoljno vremena da mladi stručnjak na klupi Crvene zvezde napravi dobitnu kombinaciju. Ali i pre susreta sa evropskim izazovima Dejan Stanković će imati o čemu da razmišlja.

I u Novom Pazaru, ali i kako sklopiti vezni red gde je prisutan višak, i koja će dvojica bonus igrača dobiti šansu od prvog minuta.

„Posle jednog dobrog rada krećemo u novu sezonu. Momci su odradili fenomenalan posao, zajedno sa stručnim štabom. Očekujem da krenemo jako. Još smo u fazi priprema, jer smo imali sedam dana duže odmora. To sam otkinuo od priprema, jer sam tako želeo. Ben i Gavra su se vratili, isto kao Boaći i Pavkov. Videćemo kada će njih dvojica dobiti dozvolu. Ali imaćemo slatke muke. Gledali smo prvo sebe, Novi Pazar dolazi sa novim sistemom, novim igračima. Pogledaćemo“, rekao je na početku Dejan Stanković.

Čast Novom Pazaru, ali tema nedelje je što se Crvene zvezde Gelor Kanga. Morao je mladi trener da prokomentariše dolazak veziste iz Gabona, i reči Vladana Milojevića i Miodraga Božovića o Kangi.

„Nisam se čuo sa Milojem i Božovićem. Imao sam prilike da ga vidim. Ogromno pojačanje. Nadam se da će biti još bolji, na meni je da od njega dobijem maksimum. Ne sumnjam da će biti profesionalac. Imamo kodekse. On je bio protagonista u Sparti, učestvovao je u osvajanju Spartinog Kupa. Zna on šta je Crvena zvezda, očekujem da radi normalne stvari. Znam da mora da ode do Pariza po stvari. Nadam se da će biti spreman za 15 ili 20 dana. On može da odradi dosta toga na više pozicija. Nećemo da brkamo, stavićemo ga tamo gde je najbolji“.

Kanga je uzeo “osmicu”, Ivanić je dobio novi broj. Vrlo zanimljiva tema koja je punila novinske stupce i portale od jutra. Stanković se samo nasmejao.

„Kada sam došao Ivanić mi je skakao po kičmi i tražio da uzme četvorku. Sa tim brojem je leteo na terenu kao igrač Vojvodine. Mića je iskoristio priliku da dobije svoju četvroku. Ne igra broj, broj je najmanji problem. Ja sam došao u Inter i uzeo broj 11, čuvao sam ga za Mihu jer sam znao da dolazi za tri meseca. Onda sam čekao da ode Emre kako bih dobio peticu“.

Deluje da Crvena zvezda ima višak igrača u veznom redu.

„Nemam problem sa tim. Biće stvarno mnogo utakmica. Imaćemo šest ili sedam utakmica u avgustu. Tu je i bonus pravilo. Malo će se okretati situacija. Stariji će da ulaze umesto mlađih. U kvalitetnom rosteru je to najmanji problem“.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *