Stanković i Veljović formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Stanković i Veljović formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Saradnja policije i tužilaštva je profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv najtežih i svih drugih oblika kriminala, ocijenjeno je na sastanku vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Stanković i Veljović su danas formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima.

Navodi se da je napredak u borbi protiv organizovanog kriminala prepoznat i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori.

“A ocjene evropskih partnera potvrđuju odlučnost policije i tužilaštva u postizanju mjerljivijih rezultata u ovoj oblasti”, kaže se u zajedničkom saopštenju VDT-a i Uprave policije.

Na sastanku je razmatrana i borba protiv trgovine ljudima, kao jednog od aktuelnih izazova i u državama regiona.

“Stanković i Veljović su ocijenili su da treba da postoji jača povezanost nadležnih organa u rješavanju ove problematike, kako bi akcije na otkrivanju, suzbijanju i procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i povezanih krivičnih djela bile pravovremeno koordinirane a time i efikasnije”, kaže se u saopštenju.

Stanković i Veljović su danas formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima kojim rukovoditi tužilac, a čiji članovi su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Tužilaštva i Ministarstva pravde.

Uprava policije, u koordinaciji sa tužilaštvom, kako se navodi, u kontinuitetu sprovodi akciju trajnog karaktera usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje trgovine ljudima i bliskih krivičnih djela.

“Kako bi rezultati u narednom periodu bili još uspešniji policija preduzima brojne aktivnosti u jačanju stručnih i materijalno – tehničkih kapaciteta, uz podršku međunarodnih partnerskih organizacija”, kaže se u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *