Mladen Mikijelj

Šta možemo da očekujemo u narednih 14 godina

0

Jedan od važnijih saveza o kojima se priča od samog početka 2024. godine je konjunkcija Jupitera i Urana u znaku Bika, koja spada u red Velikih konjunkcija i uvijek donosi završetak jednog i početak drugog ciklusa. Ciklus Jupitera i Urana traje 14 godina, koliko je potrebno da se opet nađu na teritoriji istog znaka.

Od značajnijih Velikih konjunkcija na mundanom planu treba na prvom mjestu izdvojiti konjunkciju Jupitera i Saturna, koja se posljednji put odigrala u decembru 2020. godine, a sljedeća nas očekuje za 20 godina, tačnije 31. oktobra 2040. godine.

Kod susreta hronokatora (Jupitera i Saturna) vrijeme i prostor moraju da istrpe značajnu promjenu, da se fokus na opštem planu kad je u pitanju čovječanstvo izmjesti, a kako se u decembru 2020. godine konjunkcija desila na 0º29’ Vodolije, svjedoci smo velikog progresa koji se desio u svijetu tehnoloških inovacija i promjenu na kolektivnom planu kada je koncept slobode u pitanju.

Prije saveza Jupitera i Saturna, u januaru 2020. godine smo imali i konjunkciju Saturna i Plutona na 22º46’ Jarca, kao najavu velike kontrole, pritiska i tiranije od strane sistema (period karantina, izolacija, pritisaka i sl.), ali i početak kraja velikih struktura i sistema, naročito od velikog ingresa Plutona u znak Vodolije u januaru ove godine.

Ukoliko neko od vas još uvijek spava, pogotovo od 2011. godine, kada je Neptun ušao u znak Riba, još malo i možete zaista imati osjećaj da krećete ispočetka. Već od 30. marta 2025. godine, Neptun će ući u znak Ovna, a u februaru 2026. napraviti konjunkciju sa Saturnom. Opet ćemo imati Veliku konjunkciju (posljednja konjunkcija Saturna i Neptuna se odigrala 1989. godine na 10º21’ Jarca, kada je krenuo ozbiljan talas žrtvi sistema, u sekstilu sa Plutonom u Škorpiji, i serija trovanja na raznim nivoima), a najčešće, periodi u kojima dolazi do ovakvih saveza su se i u istoriji pokazali kao vrlo dinamični, sa istorijski važnim događajima koji dovode i do velikih prekretnica.

Osim toga, upravo 2011. godine, Jupiter je sa Uranom napravio konjunkciju na 27º02’ Riba i započeo ciklus koji se završava 21. aprila ove godine.

Vratimo se malo na ovdje i sad: tumačenje bilo koje konjunkcije zavisi od prirode planeta koje su u savezu. Jupiter ima prirodni princip širenja, topla je i vlažna planeta, simbolizuje mudrace i filozofe, doktore prava, sudije, istinu i vjeru i podučavanje, religiju, milost, moral, ali Jupiter vlada i novcem, ambasadama, strancima, učenim ljudima, vlada Sjevernim vjetrom, crkvenim ljudima, biskupima, sveštenicima itd.

Uran, sa druge strane, će uvijek predstavljati pobunu, progres, inovacije, iznenađenja, neočekivani pravac realizacije nekog događaja, predstavlja i buđenje, svaku vrstu šoka i oslobođenje. Uran je otkriven 13. marta 1781. godine, i nalazio se na 24º27’ Blizanaca, u opoziciji sa Marsom i Saturnom u znaku Strijelca. Veliku konjunkciju Jupitera i Urana smo imali i 20. jula 1969. godine, a navedenog dana američki Apollo 11je bila prva misija sa posadom koja je sletjela na Mjesec. Istog dana, Jupiter i Uran su se nalazili 0º40’ Vage, dok je tranzitni Mjesec bio u istom znaku na 01º22’. Krajem šezdesetih, donijela je ova konjunkcija i razvoj ljudskih prava.

U pogledu predstojeće konjunkcije Jupitera i Urana u znaku Bika, svjedočićemo važnim događajima koji će pogoditi finansijski sektor na opštem planu, od čega naročito banke i berzu. Gašenje pojedinih bankarskih sistema, koji mogu ostati u prošlosti razvojem inovacija koje će nametnuti napuštanje starih obrazaca. Kolektivno oslobođenje od okolnosti koje su nametale osjećaj da ne možemo da živimo bez nečega i da to posesivno čuvamo.

Možemo očekivati i inovacije u nauci, pogotovo istraživanja koja obuhvataju sektor poljoprivrede i hrane, drastične izmjene zakonskih propisa, naročito u oblasti visokog obrazovanja i nauke. U fiksnom, zemljanom znaku, ova konjunkcija donosi opipljivu i materijalnu promjenu.

Sa druge strane, u narednim godinama imaćemo promjene i u viznim režimima unutar država, graničnim prelazima i vazdušnom saobraćaju. Ekonomska stabilnost u pojedinim zemljama će biti posebno uzdrmana i praćena pobunom protiv dosadašnjeg modela funkcionisanja. Ovo može takođe označiti i nagli lom velikih korporacija usljed finansijskog kraha koji ih očekuje, ali i rast novih i inovativnih poslovanja koji će obilježiti naredni period od 14 godina.

Posebno interesantan period nas očekuje u oblasti kriptovaluta, pojavom novih digitalnih valuta, a oni koji su svoja značajnija ulaganja vršili upravo u ovakve finansijske modele bi trebalo ozbiljno razmisliti o povlačenju tog novca, jer novac sada nije siguran ni u bankama.

I o tome pričamo već od 2018. godine, od kada je Uran ušao u znak Bika. U prilog tome, najbolje svjedoče i stečaji banaka, te otvaranje tematike isplate depozita i sigurnosti novca koji je skladišten upravo u bankarskom sektoru.

U Crnoj Gori zasigurno možemo očekivati promjene i u obrazovnom sistemu i prometu robe, saobraćajnoj infrastrukturi i odnosu sa regionom.

Na ličnom planu, ova konjunkcija je značajna za sve rođene 1969, 1983. i 1997. godine, jer se ponavlja, a u zavisnosti od toga gdje se nalazi 21º Bika u vašem radiksu (natalnoj karti), na tom životnom polju će se desiti početak novog i završetak starog ciklusa koji je otpočeo 2011. godine, u polju u kom se nalazi 27º Riba.

Ova konjunkcija je takođe značajna za sve koji imaju naglašen fiksni element u karti (Vodolija, Bik, Lav i Škorpija) pa ukoliko imate i neku planetu u ovim znacima, pogotovo u trećoj dekadi znaka, onda možete očekivati i promjene koje se dešavaju u skladu sa simbolikom planete koja je aktivirana ovom konjunkcijom.

Ulazak u značajnija finansijska ulaganja u narednom periodu mogu ozbiljno narušiti stabilnost vaših finansija, a za neke i potpuno novi sistem poslovanja koji će biti prepoznat u društvu kao nužan.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.