Šta Karlitosova povreda znači za Đokovića?

0

Na budućoj ATP listi Novak Đoković će imati veću prednost ispred Karlosa Alkaraza u odnosu na onu koju je imao 19. februara. Razlog tome je povlačenje Španca sa ATP turnira u Rio de Žaneiru zbog povrede.

Karlos se povrijedio u duelu sa Tijagom Monteirom i to već u drugom poenu. Karlitos je imao problem prilikom jedne promjene pravca, povrijedio je skočni zglob i nije više mogao da nastavi meč.

On tako već drugu uzastopnu nedelju gubi bodove na ATP listi nakon što je izgubio u polufinalu Buenos Ajresa. Prije tog tunira je zaostajao svega 600 bodova za Novakom Đokovićem, izgubio je 150 bodova u Argentini, a sada će izgubiti još 300.

Đoković ostaje na 9855 ATP bodova, dok će Alkaraz sledećeg ponedeljka imati 8805. Razlika je tako narasla na 1050 bodova.

Iza Alkaraza će inače biti Janik Siner zato što Danil Medvedev ove sedmice gubi bodove pa će ga Italijan prestići. Inače ni jedan ni drugi ne igraju ove nedelje neki od ATP turnira.

Naredne sedmice slede turniri u Dubaiju i Akapulku koje preskaču samo Đoković, Alkaraz i Siner, dok od 4. marta kreće Indijan Vels.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.