“Srpski telegraf”: Veljin vojnik propjevao o “kavčanima”!

1

Srpski državljanin Strahinja Savić, koji je krajem januara uhapšen u Crnoj Gori, odao je crnogorskim istražiteljima sa kim je učestvovao u planiranju likvidacije “škaljarca” Marka Ljubiše Kana, ali i gdje su štek-stanovi “kavčana” u Srbiji i Crnoj Gori.

Podgorički mediji prenijeli su da su to detalji iz istrage protiv Savića, Kraljevčanina Lazara Ilića (23), sa kojim je Savić uhapšen u Crnoj Gori i Beranca Grge Milićevića. Apelacioni sud produžio je pritvor ovoj trojici. Kako se navodi u naredbi za pokretanje istrage, osnovana sumnja da je Milićević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije proizilazi iz odbrane okrivljenog Savića. On je ispričao da je u Crnu Goru došao da bi pratio lica čije ubistvo je planirano.

Svi na okupu

– Savić je saopštio ko su drugi pripadnici kriminalne organizacije koji su mu omogućili prevoz i objasnio kako je postao pripadnik kriminalne organizacije. On je istražiteljima otkrio lokacije u Srbiji i Crnoj Gori na kojima se nalaze štek-stanovi pripadnika kriminalne organizacije – piše u naredbi za sprovođenje istrage.

– Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S. S. i L. I. planirali, a po uputstvima, zasad N. N., organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. LJ. Tokom pretresa u tzv. štek-stanu u Budvi u kom je zatečen i L. I., pronađen je pištolj kojim je djelo trebalo da bude izvršeno – saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

Imena Savićevih i Ilićevih kompanjona zasad nisu procurila iz istrage, ali mediji u regionu već su sabrali dva i dva i rekonstruisali lanac “kavačkog klana”, koji je učestvovao u pripremanju likvidacije Marka Ljubiše. I ne samo to.

U dobro obavještenim krugovima smatra se da nije slučajno što je Veljko Belivuk sa saradnikom Markom Miljkovićem tih dana u Crnoj Gori boravio na slavi Radoja Zvicera, jednog od šefova “kavčana”. U Crnoj Gori su istovremeno bili i Savić i Ilić. S druge strane, u Podgorici je u ruke policije pala grupa osumnjičenih za planiranje ubistva Slobodana Kašćelana, drugog šefa “kavačkog klana”. Policija je na potom na Aerodromu Tivat sprečila likvidaciju Belivuka i Miljkovića i pohapsila grupu zaduženu za to ubistvo. Kavčani i škaljarci su, očigledno, krajem januara planirali da raščiste račune.

Serija hapšenja

Koliko je Savićevo “pjevanje” u policiji povezano s opsežnom akcijom hapšenja Belivuka, Miljkovića i dvadesetak njihovih kompanjona, kao i sa čitavim nizom pretresa kuća, restorana i vikendica “kavačkog klana” u Srbiji, pokazaće dalja istraga srpske i crnogorske policije.

Inače, Lazara Ilića, koji je pritvoren u istražnom zatvoru u Spužu, srpsko pravosuđe tereti za pucanje na Aleksandra Šarca u TC “Ušće” 17. oktobra prošle godine. Šarac je usljed zadobijenih rana preminuo 26. oktobra u bolnici.

– Ilić, osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, uhapšen je zbog krivičnih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore. U Ministarstvu pravde formiran je predmet i čeka se sudska dokumentacija, nakon čega će biti dostavljena molba za izručenje Srbiji – navode u ministarstvu.

Šarac je u policijskim krugovima dovođen u vezu sa “škaljarskim klanom”, a Ilić je označen kao jedan od pucača “kavčana”.

Izvor: Srpski telegraf

1 Comment
 1. Kontra revolucija komentariše

  Veoma je opasno sabrati dva i dva !.
  Najcešce ginu neduzni od tih sabiranja !.
  Dokazi i ništa drugo nego potkrepljeni dokazi !.
  Manite se rekla, kazala !.
  A to je na Balkanu svakodnevnica !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.