“Srpski telegraf”: Davidović napao na Vučića po nalogu “kavčana”

15

Lider crnogorskog Narodnog pokreta i kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović promijenio je ploču i naprasno optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da stoji iza atentata na njega i vladiku Joanikija decembra 2019. u beogradskom hotelu “Kraun plaza”.

Nagli zaokret uslijedio je u dogovoru sa predsjednikom Crne Gore i DPS Mila Đukanovića i djelovima crnogorske tajne službe (ANB) i njihovim starim saradnikom Branislavom Branom Mićunovićem i to baš posle hapšenja Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove kriminalne grupe, koja je uvezana sa crnogorskim “kavačkim klanom”.

Prethodno je imao samo riječi hvale za Vučića, pa i mjesec dana posle atentata.

Njih trojica, svi Nikšićani, posle pada Milovog režima na prošlogodišnjim izborima, žele da zadrže pod kontrolom makar svoj rodni grad. Osim političkog kraha, uzdrmani su borbom protiv organizovanog kriminala u Srbiji i hapšenjem Belivukove grupe, produžene ruke crnogorskih “kavčana”, koji uz suparnički crnogorski klan – “škaljarce”, drže, između ostalog, tržište narkotika na Balkanu. Zato su se udružili i po nalogu Đukanovića napadaju Vučića, priča upućeni izvor Srpskog telegrafa iz Podgorice.

KTITOR LAŽOV

Davidović je, podsjeća on, i formirao NP da bi pokušao da podijeli Srbe u Nikšiću, odvuče glasove Demokratskom frontu (DF) i osvoji vlast u tom gradu. Čak je Mićunović rođaka ubacio na izbornu listu kod Davidovića – Božidara Buturovića, koji je sedmi na listi NP za lokalne izbore u Nikšiću i glavna spona između njih dvojice.

Kako taj plan propada, trojac Milo-Brana-Daka rešio je da napadne srpskog predsjednika. Njihova podmetačina neće proći, navodi ovaj izvor.

Na to nedvosmisleno ukazuje i činjenica da je izjavu Davidovića odmah demantovao vladika Joanikije, koji je pak za atentat okrivio ondašnje crnogorske vlasti. U prevodu, Đukanovića, koji je te 2019. držao sve poluge vlasti.

Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019, uvjeren sam da predsjednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi, rekao je episkop.

PROTIV SRBA

Dekan Fakulteta za studije bezbjednosti Miroslav Bjegović smatra da bi na ovakvo netačne i zlonamjerne izjave Davidovića uperene protiv srpskog predsjednika trebalo da reaguju nadležne institucije.

Jasno je da iza Davidovića stoji zapravo Đukanović i njegovi kriminalni klanovi, naročito “kavčani”, čiji su pripadnici i saradnici s Belivukom na čelu uhapšeni. Uz saradnju s Mićunovićem. Sve to u djelo sprovodi crnogorska tajna služba ANB, koja ima za cilj plasiranje lažnih informacija i otpor prema svemu što je srpsko, ne bi li osujetila već vidljivu i izvjesnu ubedljivu pobjedu srpske opcije u Nikšiću, konstatuje Bjegović.

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je Davidoviću da će mu policija Srbije pružiti priliku da ispriča sve o svojim vezama sa organizovanim kriminalom i švercerima duvana:

To što laže o Aleksandru Vučiću ne znači i da će lagati o svojim vezama sa narko-dilerima i švercerima cigareta, zaključio je Vulin.

15 Comments
 1. Bali Beg komentariše

  Koja tajna služba?
  Zar sada opozicija ne kontroliše tajnu službu? Svašta!

  1. Žile komentariše

   Daka je odlepio ka zvečka.

  2. Marko komentariše

   Neka isprica sta zna o svercu naoruzanja. Neka iprica kako mu je pukla svercerska veza Madjarska, Krusik, Jugoimport SDPR, firma neformalnih vlasnika fabrike naoruzanja u Mojkovcu sa sjedistem u Beogradu.

   19
 2. Sotonjara! komentariše

  Musliju obični paksu

  66
  2
 3. Udar komentariše

  OVAJ DAVIDOVIĆ JE NESREĆA CRNOGORSKE POLITIČKE SCENE.DOŠAO JE U NIKŠIĆ DA ZATRUJE ATMOSVERU.PRVI KOME TREBA ISPITATI PORIJEKLO STEČENE IMOVINE,NAKON USVAJANJA ZAKONA .

 4. mucni glavom komentariše

  daka davidovic djeluje kao ucjenjen covjek, djeluje uplaseno kao i da sam ne vjeruje u ono sto prica, a kad cita vidi se da je to tekst koji nije on sastavio, da ga cita zato sto mora

 5. ajica komentariše

  ista ste vi govna vulinu i daka i ti i aca musliju samo odvracate paznju sa najbitnijih stvari u srbiji . ek .vam je postavila uslove , a to su savamala , jovanjica , krusik , telekom , javni servis i vucicevi mediji poglavlje 23 i 24 ili borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ,zarobljenog tuzilastva i pravosudja ubistvo olivera ivanovica , sprega vucica sa mafijom i njegovog brata ,a sto se tice ovoga davidovica vidimo svi da je splacina i da radi po milovome zadatku i micunovica i tajnih sluzbi nebi li razbio pojedine partije i navuka niksicane da mu daju glasove ali niksicanu znaju da policajac svercer i milov tajkun nece preci cenzus niti ce se niksicani kupovati za dakine proklete pare ,a onaj mu juce namjesti trpezu u ono selo ili okolinu niksica gori je od njega kad mu je pruzio gostoprimstvo prevarantu i lazovu .

  64
  1
 6. Djoko komentariše

  Nakon 14. marta i konacnog poraza dpsa, moramo pokrenuti pricu o porijeklu imovine Djukanovica, kao i Dake Davidovica.

 7. PetarNK komentariše

  Daka, Daka, bolje na vrijeme izadji iz politike, ovako samo kopas sebi rupu, politicku naravno.

 8. Andrijana komentariše

  Daka(Milov satelit) sluzi kao vuk u jagnjecoj kozi, jer Milo zna da ga niko nece, pa pokusava da preko Dake uzme glasove.

 9. Nikolina komentariše

  ZA BUDUCNOST NIKSICA!!! IDEMOOOO! BROJ 4.

 10. Borisa komentariše

  Daka Davidovic je kao Milo. Samo zna da kupuje glasove i izmislja atentate i drzavne udare. Covjek je posenilio i prolupao prije vremena i definitivno nije za politicke scene.

 11. Boki komentariše

  Vrijeme je da DPS padne… dosta nam je lopova 30 godina, nakon 14. marta bice nam bolje! BROJ 4!

 12. Stevan komentariše

  „Za buducnost Niksica“ predvode mladi i obrazovani ljudi, treba glasati za njih, dosta je bilo lopova na vlasti…. SVI BROJ 4!

 13. Vojislav komentariše

  Nema pomoći ni Daki ni Milu,gotovi su oni u nedjelju za Budućnost Nikšića.Do pobjede!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.