Srpske službe prate Jovicu Vukotića od 2014. godine: Na Zlatiboru dogovoreno razbijanje jedinstvenog “škaljarskog” klana!

0

Srpske bezbjednosne službe prate Jovixu Vukotića i “škaljarski” klan od 2014 godine i sastanka koji je ta kriminalna grupa imala na Zlatiboru, piše beogradski Ekspres.
Kako Ekspres saznaje, kao bezbjednosno najopasniji sastanak je zaveden sastanak “škaraljaca” na Zlatiboru 13. januara 2014. godine. Upravo je taj sastanak kasnije doveo do raskola u grupi, krađe kokaina u Valensiji i početka obračuna kojem se ne nazire kraj.

Vrh “škaljarske” ekipe okupio se 2014. godine na Zlatiboru za doček Srpske nove godine, ali novogodišnje slavlje bilo je samo pokriće za pravi posao koji se odvijao poslije ponoći. Na Zlatibor su tog dana stigli Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, vođa tada jedinstvenog škaljarskog kalana i vrh barske kriminalne ekipe, njegovi najvažniji saradnici u Crnoj Gori: Jovan Đurović zvani Kapetan, Milan Vujović i Dragan Pečurica.

„Sastanak Vukotića sa barskom ekipom je kod ostalih članova “škaljarske” grupe izazvao podozrenje i prve sumnje, koje su krajem te godine dovele do potpunog raskola u klanu. U stanu Gorana Radomana u Valensiji, koji je bio blizak “škaljarcima” tada je nestalo 200 kilograma kokaina, a sumnja za krađu pala je na Radomana i Gorana Đuričkovića. Obojica su ubijeni naredne, 2015. godine, a klan je u to vrijeme već bio podijeljen na dvije grupe: “škaljarsku” kojom je nstavio da upravlja Jovica Vukotić i novu “kavačku” ekipu, na čijem su se čelu našli dotašanji Vukotićevi saradnici Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan“, kaže za Eskpres izvor upućen u istragu o “škaljarskom” klanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.