Sreten Radović čuven po aferi sa prostitutkama: Specijalac Budućnosti iz Dubrovnika sudi drugi meč u Beogradu!

3

Damir Javor, Sreten Radović i Miloš Koljenšić sudiće sjutra drugu finalnu utakmicu ABA lige između Crvene zvezde i Budućnost Volija.

Ništa ne bi bilo toliko čudno da prvi sudija tog meča nije Sreten Radović, koji je crnogorskoj, a i evropskoj javnosti, poznat i po čuvenom slučaju “Afrodita”. Sigurno ćete se svi sjetiti čuvene policijske akcija Afrodita, nazvane po istoimenom noćnom klubu, kada je trag otišao i do dvorane Morača, tačnije do KK Budućnost, ali i do Sretena Radovića, košarkaškog sudije iz Dubrovnika.

Spekulisalo se u medijima da je Radović ucijenjen snimkom eksplicitne sadržine iz hotelske sobe u Hiltonu.

Poslije dugog niza razvčlačenja tog postupka, zbog kri­vič­nog dje­la zlo­či­nač­ko udru­ži­va­nje i po­sre­do­va­nje u vr­še­nju pro­sti­tu­ci­je De­jan La­ku­šić je osu­đen na šest go­di­na za­tvo­ra, Bog­dan Ša­ko­vić na pet go­di­na i pet mje­se­ci, Ran­ko Ko­rać na dvi­je go­di­ne i de­vet mje­se­ci. De­jan Po­po­vić Ku­re, Žar­ko Mr­dak, Mir­ko Trip­ko­vić, Alek­san­dar Dra­gi­će­vić i Pe­tar Pe­ru­no­vić osu­đe­ni su na go­di­nu i 10 mje­se­ci zbog istih kri­vič­nih dje­la.

Tamara, Tijana, Žana i maloljetna Đ.K.
Takođe u akciji su uhapšene i „plesačice“, odnosno devojke poznate kao „eskort dame“ koje su bile zadužene za podmirivanje i namirivanje sudija, i to ne samo košarkaških. Prilikom racije uhapšene su: Tamara, Bea, Tijana, Žana, Olga, Violeta, Maja, Branka, i maloletna Đ.K (klijentima poznatija pod umetničkim imenom Goca).


Među interesantnim detaljima, u optužnici je navedeno da su 10.oktobra 2009. godine u Podgorici, u okviru tadašnje Jadranske NLB lige svoju utakmicu igrali KK „Budućnost“ i KK Crvena zvezda. Tu utakmicu je kao prvi sudija sudio dubrovački arbitar Sreten Radović. Meč je završen pobjedom domaćina 71:63. Kako je navedeno u optužnici, nakon meča, čelnici Budućnosti kontaktirali su Dejana Popovića koji je bio zadužen za „raspodjelu“ žena po hotelima u Podgorici, i zahtijevao da mu Popović „dovede dvije plesačice“, uz prezicne „instrukcije“ da „budu dobre kako se KK Budućnost ne bi obrukala pred košarkaškim sudijama koje su tu, i koje su mnogo valjale njegovom klubu večeras na utakmici sa Crvenom zvezdom!“?

Popović je odgovorio „da na raspolaganju ima dvije „crne“ Draganu i Tinu, koje imaju po trideset dvije-tri godine i da njih može da pošalje“. Uslijedilo je pitanje Vučinića „kolike su cijene? 130, znači 250 evra za dva sata“. Popović se saglasio sa tim predlogom i odveo dvije djevojke, košarkaškim sudijama „dvije crne“ devojke“. Nakon toga su tražili još dvije devojke za potrebe RK Budućnost, i zamolio Popovića da se iste dovedu u hotel „Podgorica“. U međuvremenu, Popović je i precizirao da će prve dvije devojke dovesti do hotela „Crna Gora“ (današnji hotel Hilton u Podgorici) kod sudije Sretena Radovića.

Popović je još jednom naglasio da su dvije djevojke koje dovodi u hotel „Crna Gora“ dvije crne djevojke i da se jedna od njih zove Tina. Kako je navedeno u optužnici, Radović je nazvao funkcionera Budućnosti i u razgovoru precizirao „nemoj bilo šta da mi dovodiš, hoću nešto ekstra, vrh“.

Na glavnom pretresu 01.februara 2011.godine sekretar KK Budućnost, pred sudijom Višeg suda u Podgorici, je priznao da je za košarkaškog sudiju Sretena Radovića ugovarao seksualne usluge u noćnom klubu „AFRODITA“ u Podgorici, te da je devojke naručivao za seksualni provod kod Dejana Popovića sa nadimkom „Kure“.


Košarkaški sudija Sreten Radović se ni jednom nije odazvao na poziv suda u Podgorici, da bi na kraju bio saslušan po zamolnici, u Županijskom sudu u Dubrovniku. Njegov iskaz je pročitan na sudu u Podgorici. Interesantno je da je Sreten Radović sudio utakmicu u oktobru u Podgorici, ali „da nije mogao da se sjeti protiv kog kluba“. Takođe je potvrdio da je bio smješten u hotelu „Crna Gora“, ali je i tvrdio da u njegovu sobu nije dolazila ni jedna djevojka i da sa Vučinićem nije ugovarao nikakve seksualne usluge. Na pitanje „da li je upoznat da postoje transkripti telefonskih razgovora i snimci iz sobe“ Sreten Radović nije imao nikakav odgovor.

Interesantno je da su nadležni organi pet puta mijenjali optužnicu, kao i da Sreten Radović, a i pojedine „plesačice“, nikada nijesu saslušani pred sudom u Podgorici i pored velikog broja prikupljenih činjenica (snimci, fotografije, transkripti telefonskih razgovora…).

Građanin Republike Hrvatske Sreten Radović nije spomenut u presudi, ali je narodskim rječnikom „stavljen u fioku“ kako bi u narednom periodu bio „poslušan“.

Sudija Valentina Pavličić, koja je sudila u pomenutom predmetu, je nakon ovog „slučaja“ ubrzano napredovala i postala je „miljenica“ vlasti.

Zato se sada postavlja jedno pitanje – kako je košarkaški sudija Sreten Radović, inače bivši košarkaš i barmen poslije ovakvog skandala, ne samo nastavio da sudi u Hrvatskoj ligi, Jadranskoj ligi, Evrokupu i Evroligi, već je čak i napredovao. I sada mu je, interesantno, povjereno da bude prvi sudika na meču u nedjelju.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1:0 u seriji nakon sinoćnje ubjedljive pobjede u dvorani “Aleksandar Nikolić” (91:72).

Drugi meč finalne serije na programu je sjutra u 19:00 časova.

(Redakcija Borbe)

3 Comments
 1. Catalunya komentariše

  Sram vas bilo mrzitelji svega svoga!!!
  TITULA JE PONOVO NAŠA
  PODGORIČKA BUDUĆNOST
  PONOS CRNE GORE

 2. Catalunya komentariše

  STIDI SE REDAKCIJO borbe ZBOG OVAKVIH OBJAVA!!
  TITULA OSTAJE U PG
  PONOS CRNE GORE ĆE PONOVO
  IGRAT EVROLIGU!!!

 3. Mitro komentariše

  Sprema se epska krađa, vidjelo se da su sudije na sve spremene i u prvom meču. da nije Zvezda pobjegla na 27 razlike pokrali bi je stravično već na startu. Priča se da su grdne pare dali narkodileri da Futura igra opet Evroligu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.