SRBIN, PRAVOSLAVNA (SPC), SRPSKI JEZIK!

3

Piše Vladimir Vuković

Uđosmo u 3. decembar 2023. Pred nama bi trebao da je prvi popisni dan, osim ako Milo Đukanović ne ustane na lijevu nogu ili ga Lidija što napuči, pa pozove ono v.d. spadalo Danijela Živkovića i naredi – STOPIRAJ POPIS! Ako neko misli da ovo nije realna opcija za novu opstrukciju popisnog procesa kada on krene, onda taj ima hronični nedostatak elementarnog osjećaja da između redova čita šta je strategija političkog krila mafije. A može biti i da neki širom zatvaraju oči pred činjenicama a one su poražavajuće, tvrdim to i cijenim da imam mnogo argumenata za ovu tvrdnju. I da znate, za sve što ću napisati ovdje ne treba velika pamet, dovoljno je samo biti iskren, konkretan i pošteno reći iskustveno i činjenično ono što se namjerno, a često i zlonamjerno prećutkuje.

Reče li onomad javno v.d. spadalo Danijel Živković da i to stopiranje popisnog procesa ostaje u igri do kraja i da je dio sporazuma, samo li se političkoj manjini, a institucijalnim predstavnicima mafije, učini da nešto ne ide onako kako su zamislili, ili mi se samo učinilo?! Evo provjerih, rečeno je vjerujte mi. Spadalo, vršilačko dužničko je to reklo, pa ponovilo i večeras na konferenciji za novinare. Trepnuo nije Danijel Živković dok je sipao u kameru ovu, po mom ličnom sudu prijetnju javnosti, sve zavrćući šijom i zabacujući glavu na sve četiri strane, ne bi li uz osmjeh djelovao što uvjerljivije. Kada vidim kako isijava zadovoljstvom, muka me pripada, ne samo što je izboksovao mnogo čega od trenutka kada su klasičnim blefom o nekakvom bojkotu došli u poziciju da prijete par sati prije početka popisa, nego što znam ko progovara iz njegovih usta.

A vršilac dužnosti predsjednika partije koja baštini antisrpsku politiku i političku destrukciju za račun mafije, šalje vam kao formalni predstavnik političke manjine poruku da je sada ipak faktor, da se pita i da pod kontrolom drži važan društveni proces u svojim rukama, jer sada ima mehanizam za to – STOPIRANJE! A ovo je bleferima iz DPS-a, koji raspolažu sa neograničenim novčanim resursima melem na junačke belvederske rane, koji su im privili oni koji su ih uvažili i sa njima započeli dijalog i pored činjenice da državu u isto vrijeme trese teška groznica i talas afera sa Skaj aplikacija u kojima su lično oni glavni akteri. A Milo Đukanović je, ubijeđen sam sada, znao zašto je odabrao v.d. spadalo da se poigrava sa nama. Sproveo je sigurno anketu unutar DPS-a i došao do zaključka da Danijel Živković nije koristio kripto telefone i da ga u tom smislu neće biti u javnoj medijskoj bruci koju svjedočimo, pa se posilni Žile koči svima nama i prijeti nam ovako smjelo i samouvjereno.

Logično mi je nekako da političkim advokatima Vesne Medenice, Suzane Mugoše, Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Veselina Veljovića, Slavka Stojanovića, Petra Lazovića, Zorana Lazovića, Blaža Jovanića, Jovovićke, Radovićke, Savića, Ćetkovića, Đukovića i svim drugim znanim i neznanim perjanicama državotvornog bloka patriotsko-neokomitske provinijencije, ova novonastala situacija predstavlja dobar motiv za buduće akcije klasične destrukcije i pogonsko gorivo, koje im je u rezervoar beščašća sipala neodlučna ruka onih koji treba da se obračunaju sa njima u ime države i naroda.

Poprisjetimo se sada da je mafija ogrnuta u politička firmirana odijela prvo pokušala nakon 30. avgusta 2020. da spriječi verifikaciju izbornog rezultata naroda. Da je sva plaćenička šestokupljevina krenula u organizovanje protesta ogrnuta u ono malo opskurne neonacionalne koreografije, dižući u društvu temperaturu do usijanja. Ima li vas naivnih koji mislite da neko od ovih junaka sa Skaj aplikacije stvarno nije imao namjeru da 21 milion ponudi Dritanu Abazoviću i da pokuša da ga kupi?! I očigledno je posle svega da je milione uzeo, koliko jesam li ih ja uzeo ili ti koji ovo čitaš. A da se tada napravila politička trgovina, na traktore kojima nam se prijetilo, prvi bi se peli oni koji su ga optužili da ih je uzeo, pa je pošteno da to kažemo a i znamo se dobro ko je kakav u Crnoj Gori.

Dalje, ne bi trebalo da zaboravimo ako nas služi sjećanje da je ovo spadalo od Danijela Živkovića sa svojim drugovima i tradicionalnim koalicionim partnerima pokušalo da spriječi ispravljanje nepravde sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore, sa sve protestima i onim unezvijerenim likovima iskolačenih pogleda, kojima su mislili da nas straše pokazujući otvoreno nemirenje da postaju manjina u društvu i da im to suočavanje teško pada. I onda je na red došao Belveder, tačnije Kruševo Ždrijelo i Adžića krivina, montenegrinski Termopili u kom su masovno postradale gume a sve u svrhu sprečavanja ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog. A znalo se da su kukavice i da će jedino gume izvući najdeblji kraj, trebala je predstava i hibridno izazvani haos u kom bi postali faktor, nije im tada prošlo.

Hoćemo li se prisjetiti i onog perioda pred potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom i kako ih Dritan Abazović sa par saradnika iz 43. Vlade ne konstatova a i tada su krupno prijetili v.d. Žile i partijski mu drugovi sa partnerima. Potpisa im Dritan bez pardona u ime države Crne Gore istorijski dokument u lice, dočeka državnički Patrijarha Porfirija kako dolikuje i kako Bog miluje, parafira se ono što je bila obaveza po zakonima i zemaljskim i nebeskim. I tada nisu uspjeli da se vrate u igru i postanu faktor, odlučnim stavom onih koji su donosili odluku da urade ono što nisu morali a jesu i što je obavezan da uradi bio neko prije njih u prvim danima svog mandata, a što je pokušao bezočno da iskoristi i pokuša da se poigra sa autoritetom institucije kakva je Srpska Pravoslavna Crkva.

E pošto je sasvim jasno da bi Abazović i Popis organizovao i sproveo na sličan način, ne respektujući političke manjine koje su poražene više puta u poslednje tri i po godine, zato je za mafijaške pudle prevarant koji je navodno htio da šteluje Popis. A siguran sam da je imao jedan jedini motiv za odnos kakav je imao prema njima, logičan i zdrav – nenormalno je voditi dijalog sa klanovima, političkim i kriminalnim.

Pa se pitam i čudom čudim otkud je u poslednjih mjesec dana bila prisutna ovolika potreba da se sa dijelom opozicije, povezanom sa teškim kriminalom i opterećenom brojnim aferama, uopšte priča i da se na ovakav način uvažava?! Eto, možda naivno mislim da je sramota pružiti ruku, očigledno je, mafijaškim političkim komesarima koji su barem pet puta nesmetano ušli u zgradu Vlade CG u Karađorđevoj ulici, na poziv premijera Spajića koji ne mari puno iritira li time koga, kida li čije živce i prekraćuje li strpljenje onima od kojih je direktno zavistan podrškom. Logično mi je i blisko razmišljanje da je svaki taj susret bio na sopstvenu štetu, što je manje važno, neka svako plaća političku cijenu svojih procjena ali tvrdim najviše je išlo na štetu Popisa kao zakonske obaveze u državi koja se moralno sunovratila. I dok ovo pišem žarko želim da se neko odvaži i da me tuži zbog napisanog, a sa zadovoljstvom bih svaku riječ lako odbranio, ako ima svjedoka a iskreno vjerujem da je svjedok svaki pošteni pojedinac koji ima stav.

Podrazumjeva se da je nakon više odlaganja Popisa njegov početak dobra stvar, bez obzira na sve nabrojano. Kada je prvi put odložen, lično sam bio i prežalio da će i početi ali me boli u ljudskom smislu ta odvratna prijetnja dva puta izrečena – STOPIRAĆEMO POPIS AKO PROCIJENIMO DA TREBA!

Zato, neka i ta prijetnja bude motiv više svakom ko ima čast, koji čuva ime a pogotovo naslijeđeno prezime od predaka, da ne bude kao spadalo Žile i oni u čije ime bifla što su mu rekli da kaže. Jer, rekli su nam mnogo puta do sada šta su i šta nam misle. Svakom od vas koji se niste prodali, koji niste trgovali, koji niste klečali i kičmu savijali, saopštili su nesvjesno ovim dugim Skaj prepiskama da ste svo vrijeme bili u pravu i da su oni neka nova fela koja nema veze sa nama. Neće oni biti pošteni i u popisne rubrike staviti ime nekog klana da su po nacionalnosti, nemaju oni, niti znaju šta je vjera ali neće u tu rubriku staviti da im je interes jedino u šta vjeruju, a ne očekujte ni da priznaju i stave da najbolje razumiju kada im se neko sočno obrati na srpskom jeziku.

Jedini način da se oni takvi nikada više ne pitaju i ne budu faktor, a da im ova predpopisna prijetnja bude poslednje politikantsko zadovoljstvo, jeste odgovor naroda na njihovo ludilo jer će na ovom popisu biti direktno pitan. Ne samo Srbi kojima pripadam, nego i svi drugi narodi koji treba slobodno da kažu i posvjedoče to što jesu, pred popisivačima ali prvenstveno pred sobom i svojim ukućanima. Da u Crnoj Gori konačno bude komotno svakom pojedincu, bez obzira na vjeru i naciju i što je najvažnije ni na čiju štetu. A do sada je skoro sva šteta išla najviše na račun Srba. I plaćali smo je skupo, plaćamo je i dalje.

Kao Srbin iz Crne Gore, pozivam kao iskreni brat svakog srpskog čovjeka, da bez i najmanje kalkulacije, bez trunke dualizma kojima truju i neki u našim redovima, iskoriste ovaj Popis i u one tri identitetske rubrike iz nebrojeno razloga napišu – SRBIN, PRAVOSLAVNA (SPC), SRPSKI JEZIK!

(Aloonline.me)

3 Comments
  1. Popus kurcokus komentariše

    A kakva si ti splačina kad ovako pišeš?

  2. Tihi komentariše

    Crknite, puknite. CRNOGORAC, CRNOGORKA, CRNOGORSKI, CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA.

  3. ...? komentariše

    Budi i marsovac ko ti brani jadan ne bio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.