Srbija prvak Evrope u šahu, a Šolakovi i Đilasovi mediji u Srbiji i Crnoj Gori to kriju od naroda!

0

Srpska šahovska reprezentacija Srbije postala je prvak Evrope u timskoj konkurenciji a spektakularan uspjeh su donijeli Aleksej Sarana, Aleksandar Pretke, Robert Markuš, Aleksandar Inđić i Velimir Ivić, na čelu sa selektorom Miodragom Perunovićem.

Međutim, to nije bio dovoljno dobar i validan uspjeh za medije Dragana Šolaka koji su ovu vijest u potpunosti ignorisali. Isti princip važi i za srpski medijski koncern, kao i za njegovu crnogorsku filijalu oličenu u Vijestima.

Što se crnogorskih portala tiče, vijest su prenijeli samo BORBA, IN4S ali i Javni servis.

Podsjećamo, Srbija je ostvarila istorijski rezultat koji nije uspjela ni SFR Jugoslavija.

Do titule šampiona Evrope, na takmičenju koje se održavalo u Budvi, Srbija je, iako rangirana tek na desetu poziciju, stigla pobjedama nad Islandom, Italijom, Slovenijom, Hrvatskom, Rumunijom, Engleskom i Grčkom. Remi je zabilježen u duelu sa Jermenijom, a jedini poraz pretrpljen je od Njemačke. Na kraju, odluku o prvaku Evrope, baš zbog poraza Srbije od Njemačke, donosio je duel između Turske i Islanda, remi u poslednjem duelu Alija Marandija Džemila Džana i Kjartansona Gudmundura ostavio je Srbiji minimalnu prednost u odnosu na Njemačku. Srbija je ostala na prvom mjestu za jedan bod po Soneborn-Bergerovom kriterijumu, koji se računa tako što se učesnicima koji dijele mjesto sabira 100 odsto poena koje su pobjedili i 50 odsto onih koji su završeni remijem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao je sinoć ovaj istorijski uspjeh šahista.

– Naši šahisti ispisali su večeras istoriju i postali evropski šampioni! Veličanstven uspeh naše muške reprezentacije vinuo je Srbiju na vrh evropskog šaha! Bravo – napisao je Vučić na svom twitter („X“) nalogu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.