Sramota ministarstva odbrane: Ime NATO kasarne dali po Marku Miljanovu koji se borio za slobodu Crne Gore protiv onih kojima vlast danas ponizno služi!

0

Odlukom da se kasarna u Maslinama nazove po vojvodi Marku Miljanovu Popoviću, crnogorska vlast je još jednom obrukala prvog gradonačelnika Podgorice. Crna Gora je članica NATO-a, u čijem sastavu je i Turska, a protiv koje je Marko Miljanov ratovao da bi odbranio Crnu Goru. I sada će bista Marka Miljanova, jer kasarna sada nosi njegovo ime, ponizno dočekivati i ispraćati, između ostalih i turske vojnike i oficire. Potomke onih protiv kojih se za života borio da bi oslobodio potomke onih koji su ga ovakvom odlukom pokušali i mrtvog poniziti.

Namijenili su mrtvom Marku da mu se nad njegovim časnim i hrabrim imenom danas seire današnje NATO sluge i potomci onih protiv kojih se Marko borio za slobodu Crne Gore.

Oni koji su se odlučili da kasarni daju Markovo ime morali su znati da je Turska svojevremeno raspisala nagradu za njegovu glavu. Današnje režimlije, Markovu glavu, bez nadoknade, predaju potomcima onih protiv kojih se Marko borio za slobodu Crne Gore. Ali ovo je još jedan dokaz da se vlast i danas boji mrtvog Marka Miljanova i njegovoh djela, kao što se za njegovog života od njegove veličine bojao i knjaz Nikola, koga današnji režim veliča i u kojeg se kune.

Morali bi i da znaju da je jedna od najvećih bitaka u istoriji Crne Gore, protiv turske imperije bila na Fundini i da je vojsku Crne Gore predvodio lično Marko Miljanov. Da nije bilo Marka Miljanova ne bi bilo Crne Gore, ali to očigledno ne zanima današnje vlastodršce koji na svakom koraku pokušavaju da zatru imena naših slavnih predaka.

Suviše je Marko Miljanov veliki da bi ga režim DPS-a ugurao u jednu kasarnu. I doći će vrijeme kad ćemo Marka osloboditi tog kazamata koji mu je namijenio ministar odbrane Predrag Bošković, nekadašnji “Bijeli orao”, a danas NATO janičar. Jer, najpoštenije bi bilo da je ova vlast, shodno sebi, ime kasarne dala po Sekuli Drljeviću, a po Marku Miljanovu, da je sreće, trebalo bi nazvati Vojnu akademiju, koju Crna Gora nažalost nema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.