Sramno: Stranci će odlučivati ko će biti uhapšen, a ko neće!

11

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou dobio je pomoć od stranih eksperata, koji će pomagati članovima tog vladinog tijela i određivati prioritetne predmete u budućem radu, juče bila jedna od tema rasprave na sjednici Savjeta. Izgleda da Vlada nema povjerenja u domaće eksperte nego joj je potrebno da umjesto naših odlučuju eksperti sa stranih adresa.

Ponovo će o “našem dvorištu” brinuti stranci, koji će odlučivati ko će biti uhapšen i kada, i koja afera će doći na red.

Na sjednici je, kako piše Dan, dogovoreno da če se Savjet baviti aferom dodjele stanova i kredita po povoljnim uslovima javnim funkcionerima u prethodnom periodu.

Nakon sjednice, iako je bilo najavljeno, nije dostavljeno saopštenje za medije.

Članovi Savjeta ranije su najavili otvaranje agera koje se tiču autoputa, fabrike cigareta i oružja, o slučaju Možura, privatizaciji Elektroprivrede, Telekomu, slobodnim zonama Luka Bar i slučaju Duvanski kombinat…

Koji će od mogućih slučajeva korupcije ili eventualno novih, biti prioritet članovi Savjeta će odlučiti sa stranim ekspertima iz regiona i Evropske unije.

Trenutna aktivnost savjeta je prikupljanje podataka o podjeli stanova, a ranije je ukazano da dio arhivske građe za taj sluča fali.

Narednih mjesec trebalo bi da se intenzivira nabacka dokumentacije od Vlade, ali i svih drugih institucija.

Iz tog resora je ranije Danu saopšteno da je potpuno razotkrivanje slučajeva moguće korupcije na visokom nivou neophodna je međunarodna saradnja i iskustvo stručnjaka kavkvih u Crnoj Gori ili nema, ili su svoja znanja stavili u službu kriminalnih struktura.

Savjet je juče trebalo da usvoji plan rada za 2021. godinu, ali to nije urađeno jer sjednici nije prisustvovao jedan od članova, pa će to najvjerovatnije biti urađeno na sledećem zasjedanju. To tijelo će takođe sačekati i program rada Vlade kako bi eventualno sinhronizovali aktivnosti po određenim pitanjima.

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou je na prvoj konstitutivnoj sjednici održanoj u februaru usvojio Poslovnik o radu kojim je propisano pravo građana da tom tijelu podnesu predstavku i da na nju dobiju odgovor.

 

11 Comments
 1. Dejan komentariše

  Tako je Vanja. Ovaj novi premijer omalozava crnogorsku inteligenciju i gradjane CG i trazi savjete Ambasada. Narod je prevario., pored svakodnevnih kritika, on ne postuje volju naroda da se povuce sa te funkcije. On se plasi Medojevica jer ima puno informacija. O kriminalu i korupciji, sto ocito gospodinu premijeru to nije interes

  3
  2
  1. Onako usput komentariše

   Shvatas li ti da se Abazovic , Ivanovic , Perovic i Rakcevic pitaju za sve.Koji crni premijer.On je samo dobio dozvolu da se u medijima obracunava sa DF-om , da ga iskoriste jos malo Vucica da pominje i dijeli naivne Srbe , jer ocigledno ima dosta onih koji ne misle svojom glavom vec im svestenstvo i kukavicije jaje Krivokapic trebaju reci sta da misle i koga ce da glasaju!

   Nema gore stvari od stranih “experata”.To je najpotkupljivija sorta ljudi , pogotovo kada nemaju odgovornost pred svojim zakonima niti pred svojom drzavom!

   1. t-rex komentariše

    Ako je vjerovati DF-u ta govna se ne bi trebala jos dugo pitati.

 2. NIKO99 komentariše

  Bilo kako bilo, NOVI IZBORI!!!

  1. Ksilofon komentariše

   To! Vratiti DPS na vlast!

   1. t-rex komentariše

    Nema razlike izmedju DPS-ai ove vlade obadvije su DPS-ovske!

 3. Ivi komentariše

  Nijesu eksperti koje su postavili zadovoljili pa su se sad sami dovukli. Srbi. Na oprez, kote se tu sve više.

 4. Ksilofon komentariše

  Šalite li se? Koji su to naši eksperti za finansijski kriminal i prevare kojima možemo da vjerujemo?

  Kamo sreće da možemo da dobijemo 20-30 njemačkih i drugih evropskih stručnjaka da dobro pretresu ove skandale.

 5. kuca komentariše

  Sve te samozvane eksperte treba rastjerati i strane i domace!

 6. xxy komentariše

  Najbolje neka uvedu Visokog Predstavnika kao u BiH jer definitivno CG nije nezavisna i samostalna drzava ,neka otvore zvanicnu Kancelariju Visokog Predstavnika EU i SAD-e da ne moraju ici po ambasadama.

  Tuzilastvo i Sudstvo takodje kao u BiH 3 domaca i 2 strana Sudije a tako i u Tuzilastvo jer definitivno mi nismo za demokratiju i samostalno vodjenje drzave.
  Ono nekad u 19 vijeku je bilo slobodna teritorija u nepristupacnim brdima i zakoni jaceg odnosno hajducki , a to danas ne mozemo ,sa mafijom u EU.

 7. Veselin komentariše

  Pa stranci će da zaštite svoje špijune iz bivše vlasti i kriminala.Oni su to jasno stavili do znanja onom našem njunju od premijera i trkopisu Abazovicu.Vuksic je namjerno dao imena špijuna iz naših redova. Kladim e u zivot da je medju njima i Katnić inače ga ne bi branili ovoliko!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.