Sramna država: Podoficira Darka Mrvaljevića, oca troje djece, udaljili iz vojske jer ide na litije!

6

Podoficir Vojske Crne Gore Darko Mrvaljević, otac troje djece, nakon 27 godina uzorne službe, udaljen je sa dužnosti zbog učestvovanja u litijama.

„Zbog učešća na litijama, kao političkim skupovima i neizvršenja naređenja o zabrani prisustva na litijama“, navedeno je u rješenju koje je potpisao načelnik Generalštaba VCG Dragutin Dakić.

U maniru najrevnosnih nacističkih poslušnika, ministar vojni Predrag Bošković, i Dakić izvršavaju naređenja svog firera, možda je najadekvatniji opis situacije, a koji je samo jedan od više stotina i hiljada reakcija od sinoć na Fejsbuku povodom ove skandalozne odluke.

Podsjetimo, Dakić je sredinom februara zaprijetio vojnicima da „litije vrijeđaju Crnu Goru, vojsci nije mjesto među njima“. Takođe, podsjetimo, da od kad se održavaju mirne i dostojanstvene litije, još nije zabilježen ni manji incident, pa se postavlja pitanje kako su to litije protiv Crne Gore, i kako je to trećina naroda koja izlazi na litije protiv Crne Gore.

Mrvaljević i podoficir VCG Zdravko Kasalica, koji je takođe odbio da se povinuje „prijetnjama“ nadređenih, drže lekciju hrabrosti i dostojanstva, digniteta i primjer su odvažnosti, čojstva i junaštva.

6 Comments
 1. Magistrala komentariše

  Ovo je strasno.
  Sram ih bilo

  Oni je nasli da stite CG. A ona je njima samo imovina.

  14
  6
 2. Branislav komentariše

  E moj Dakicu i Boskovicu 3,14 3,14

  12
  3
 3. Munja komentariše

  Tako treba, ne može se od države primati plata, a oći na proteste, klicati drugoj državi, tuđoj zastavi.. To je sve peosrpski kadar iz bivše države koji se lukavo ujurvio i čekao.. Isti ti su 99,2000 godine bili protiv CG

  8
  14
 4. Nikac komentariše

  E neka su pa neka ide kod Vulina da brani ugaseno Srpstvo,dobijati platu od CG a pluvati po njoj to nema nidje u svijetu no kod nas.
  Eto mu ga sad pa neka ide na Cetnicke litije po vas dan

  7
  16
 5. ćipur komentariše

  a sve ugrozeni srbiu u cg
  kako ih nije sramota da sluze vojsku i uzimaju pare od drzave koju ne priznaju i protiv koje se bore
  malo zdravog razuma i vidis kakvi su ovi litijasi jadovi i idajice prodali bi majku rodjenu
  kako ih nije sramota od djece sutra kad ih budu pitali sto si ko si a jedini odgovor
  izdajica prodana dusa niko i nista

  5
  10
 6. Fantom komentariše

  Oni da su pametni pa iste ovakve iz drzavne uprave da maknu.Da se konacno vidi ko voli Crnu Goru i sve crnogorsko a ko je podriva iznutra!!

  4
  6
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.