Sraman potez KFOR-a: Skinuli srpsku zastavu sa kuće Nastića!

0

Sa ograde porodične kuće Gradimira Nastića, u Ibarskoj Slatini, u naselju Sočanica, jednom od dva u opštini Leposavić, pripadnici KFOR-a su skinuli zastave Srbije koje je postavio povodom obilježavanja Dana primirja u Prvom svjetskom ratu.

Nastić, koji je direktor Centra za Socijalni rad u Leposaviću, koji funkcioniše u srpskom sistemu, a čija kuća se nalazi uz sam magistralni putni pravac Priština – Kosovska Mitrovica, i dalje ka Jarinju i centralnoj Srbiji, za „Politiku” kaže da je jutros, vidio da nema srpskih zastava na ogradi, a pregledom sigurnosnih kamera koje je instalirao na kući, vidio je da su ih sklonili pripadnici KFOR-a.

– Pregledom video nadzora videli smo beli džip koji se zaustavio i iz koga su izašli pripadnici KFOR-a koji su uklonili zastave. Ovo je napad na moju porodicu, na moju privatnu imovinu. Ovo je ugrožavanje ne samo moje i porodične bezbjednosti, već i svih nas na sjeveru Kosmeta. Zar oni kojima je u mandatu da nas čuvaju, da nam garantuju bezbjednost ovako rade – vidno uznemiren kaže za „Politiku” Gradimir Nastić, čija je porodica jedna od viđenijih ne samo u Ibarskoj Slatini, nego i na teritoriji leposavićke opštine.

Podsjetimo, povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, koji se obilježava 11. novembra, sve zgrade, kuće, balkoni, ograde i magistralni putevi koji vode iz pravca Prištine ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, bili su okićeni srpskim trobojkama.

Zastave su i dalje vidne u sve četiri opštine na sjeveru Kosmeta – Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinim Potoku.

(Politika.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.