Spriječeno krijumčarenje marihuane u rejonu Mijailovice

0

Službenici Sektora granične policje su u prethodnom periodu spriječili krijumčarenja opojnih droga u rejonu Mijailovice u Opštini Pljevlja.

„Pripadnici granične policije su 27. januara primjetili nelegalan prelazak državne granice jednog nepoznatog lica iz pravca Crne Gore u pravcu Republike Srbije, kojom prilikom je nosio putnu trobu. Službenici Sektora granične policije su o tome odmah obavijestili policijske službenike granične policije Republike Srbije, nakon čega je formirana zajednička patrola u cilju pronalaska ovog lica, a pretragom terena pronađena je odbačena putna toba u kojoj se nalazilo 20 pakovanja sa sadržajem biljne materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 21.6 kilograma“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je odbačena putna torba pronađena u neposrednoj blizini granične linije, na teritoriji Republike Srbije, dalje postupanje u ovom predmetu preuzeli su policijski službenici PU Prijepolje i u saradnji sa Viši javnim tužilaštvom u Užicu, koji će nastaviti da preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije ovog lica.

„Povodom ovog predmeta službenici Sektora granične policje nastaviće operativni rad, a sva raspoloživa saznanja razmjenjivaće sa policijskim službenicima Republike Srbije u cilju identifikacije ovog lica, kao i u odnosu na sva druga lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela. Službenici Sektora granične policije će i u narednom periodu nastaviti da preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja svih oblika prekograničnog kriminala“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.