Specijalno tužilaštvo potvrdilo Borbi da je istraga otvorena: Pinjatić svjedok saradnik protiv kolega iz DPS-a?

Specijalno tužilaštvo potvrdilo Borbi da je istraga otvorena: Pinjatić svjedok saradnik protiv kolega iz DPS-a?

Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet na osnovu tvrdnji bivšeg poslanika DPS-a Đorđa Pinjatića koje je iznio na račun finansiranja kampanje te partije. Kako nam je potvrđeno, Pinjatić će biti saslušan kod specijalnog tužioca.
“Specijalno tužilaštvo je formiralo predmet u slučaju Pinjatić, navodi se u odgovoru tužilaštva koji su proslijeđeni našem portalu.
Pinjatić je optužio svoje partijske kolege da su od investitora uzimali novac za kampanju.
Na pitanje da pojasni snimak na kom se čuje dogovor oko raspodjele 1.5 milion evra između šest osoba, a za prodaju opštinskog zemljišta, Pinjatić kaže da mu je traženo 200 hiljada eura od čovjeka koji je napravio snimak.
On tvrdi da je prodajom te zemlje trebalo “da se namiri dug prema meni”, a da je on od 2006. do 2009. godine dao DPS pola miliona evra.
Pinjatić navodi da je i taj novac trebalo da ide u finansiranje kampanje DPS, ali da taj dogovor nije postignut i da se može provjeriti. Naveo je da je ruskog investitora koji je navodno trebalo da kupi zemljište, vidio samo tada i nikada više.
Pinjatić je ispričao da je firma koju je on oformio sa ruskim vlasnikom, isplatila 300 hiljada evra za kampanju DPS i da je to urađeno na zahtjev Svetozara Marovića. On je dodao da je firma bila napravljena da bi se pravila ekskluzivna naselja i da je ruski partner posle toga otišao.
Pinjatić tvrdi da je sumnje u poslove oko stadiona podijelio sa Milom Đukanovićem i Igorom Lukšićem, i da su oni bili iznenađeni, te da je on vjerovao Đukanoviću da je stvarno tako.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *