Specijalizovana radionica „Animate“ od 10. do 12. maja u Podgorici

0

Filmski centar Crne Gore, u partnerstvu sa kompanijom To Blink Animation iz Srbije, s ponosom najavljuje trodnevnu specijalizovanu radionicu pod nazivom „Animate“, posvećenu razvoju animiranih filmova. Ova intenzivna radionica, biće upriličena od 10. do 12. maja 2024. godine u Podgorici, a njen cilj je da podstakne kreativnost, produbi razumijevanje i pruži detaljan uvid u sve aspekte produkcije animiranih filmova, kao i procese izrade projektnih dokumenata.

Radionica „Animate“ je posebno dizajnirana za timove koji mogu biti sastavljeni od scenarista, reditelja, art direktora i producenata. Učesnici će imati priliku za grupni rad, individualne konsultacije i razvoj projekata u specifičnim sektorima i oblastima animacije. Pored toga.biće u prilici da poboljšaju vještine u razvoju animiranih projekata od početne ideje do realizacije, da se edukuju o procesima pisanja i razvoja scenarija, vizuelnom razvoju, kao i budžetiranju, finansijskom planiranju i pripremi projekata za konkurse.

To Blink Animation je studio za proizvodnju kratkometražnih i dugometražnih animiranih filmova. Studio je otvoren 2010. godine i od svog početka usmjeren je na stvaranje originalnih priča i kreiranje upečatljivog animacijskog sadržaja. Vizija studija je da podstakne publiku na lični rast i izbriše starosne granice, vjerujući da animacija na podjednak način može dotakne sva srca. Filmovi To Blink Animation studija su do sada imali preko 200 festivalskih prikazivanja i osvojili više od 90 internacionalnih nagrada, kao i distribuciju na kanalima HBO, ShotTV za baltičke teritorije i SuperChannel na teritoriji Kanade. Pored toga, 2022. godine studio je započeo realizaciju projekta „Radionice animacije za srednjoškolce „AniMate“, namijenjen učenicima smjera za scensku i audiovizuelnu umjetnost.

Predavači će biti Vojin Vasović, filmski i pozorišni reditelj, Andrijana Sofranić Šućur, producentkinja, Mihailo Gačić, ilustrator, dizajner karaktera i okruženja.

Kako se prijaviti?
Za učešće, potrebno je poslati sljedeće informacije i dokumentaciju na e-mail: [email protected] (u naslovu maila navesti: prijava za radionicu “Animate”):

Imena i prezimena učesnika, uz navođenje njihove uloge u projektu;

Detaljan sinopsis projekta;

Scenario (opciono);

Vizuelni predložak (inicijalni dizajn karaktera, storyboard, koncept art);

Test animacija (opciono);

Producentska razrada – finansijski plan, producentska eksplikacija, vremenski plan (opciono).

Prijave su otvorene do 22. aprila 2024. godine, a učešće na radionici je besplatno.

Radionica “Animate” pruža izvanrednu priliku za mlade talente i filmske profesionalce koji žele proširiti svoje znanje i vještine u području animacije. Pored pružanja prilike za učenje i razvoj, “Animate” je i prostor za povezivanje s kolegama iz industrije i stvaranje novih kontakata koji mogu značajno unaprijediti vašu profesionalnu karijeru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.