SPC joj dala zahvalnicu pa „preskočila“ kod „Belvederaca“: Atletičarka Marija Vuković na listi zajedno sa vedetama komitskog pokreta!

11

Poznata crnogorska atletičarka Marija Vuković juče je izazvala veliku društvenu polemiku nakon što su pojedini portali objavili da se našla na listi Ivana Vukovića – Svi za naš grad, koja je okupila sve snage koje su bliske Demokratskoj partiji socijalista.

Na ovoj listi se nalaze mnoga imena koja su itekako sporna, čak i neki koji svoj život i karijeru nisu posvetili Glavnom gradu ali je najveću kontroverzu izazvalo ime najpoznatije crnogorske atletičarke. Ono što je uzburkalo javnu sferu Crne Gore jeste da se Vukovićeva našla na istoj listi na kojoj se nalaze, prema pisanjima portala bliskih ovoj političkoj opciji, i oni koji su bili „veterani sa Belvedera“, jedan od koordinatora G.I. 21. Maj Aleksandar Saša Zeković i lider Nove ljevice Saša Mijović.

Ovo je svakako simptomatično, naročito imajući u vidu da je upravo Vukovićeva, nakon svog nastupa na Olimpijskim igrama, posjetila Cetinjski manastir gdje se susrela sa mitropolitom Joanikijem, ali i posjetila grob mitropolita Amfilohija. Danas, vidimo potpuno drugačiji nastup Vukovićeve, koja iz njoj poznatih razloga ide na listu sa onima koji su istog tog mitropolita Joanikija, ali i blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, zdušno napadali želeći da omalovaže dostajnstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Informacija da će Vukovićeva biti na listi Demokratske partije socijalista odjeknula je društvenim mrežama. Tako su pojedini razočarani obožavaoci Vukovićeve, ponosni jer podržava Srpsku pravoslavnu crkvu i jer nastupa za Crnu Goru redovno objavljivali njene fotografije nakon što bi ista i osvojila medalju. Danas je svakako interesantna situacija gdje ona, koja važi i za vjernicu SPC, nastupa zajedno sa onima koji su bili ti koji su SPC doveli do pitanja egzistencije. Evidentno je da je Vukovićeva ovim potezom izgubila veliku podršku koju je imala od svojih obožavatelja jer je očigledno da građani Crne Gore, svakako ljubitelji sporta, ne tolerišu atake na SPC, niti one koji pasivno, kao Vukovićeva, šuruju sa njima.

11 Comments
 1. Zoćo komentariše

  To im je dio taktike bio! Nije ona vjernica, nego DPS perjanica!

 2. Jakov komentariše

  Pi sramoto. Uzela si nacionalnu penziju i pritajila se, a sad sa olosem ode. Pih

 3. Rade/ komentariše

  U sve narode ima losih ljudi i govana ali sto u nas Srpski rod ima mislim da nema nidje.

 4. Harvi Kejtl komentariše

  Gnjida

  1. crni komentariše

   Eto vam je sad pa je jos forsirajte i pisite o njoj kao da je svjetsko cudo a ne obicna atleticarka. Na kraju krajeva sta ste ocekivali od nekog ko je iz Cetinja.

 5. Marko komentariše

  Tužno da ne može tužnije. Ali to samo kod Srba ima…

 6. Srele komentariše

  Vrhunski sportista sa mizernom podrskom drzave,da bi ostvarivala vrhunske rezultate potrebi su veliki novci,
  a to drpsovci znaju pa su podmazali.Sta da se radi malo ko je imun na pare.

 7. Felacio MNE komentariše

  Narkomanka.

 8. Mirko komentariše

  E jadnica….,. Stidili se….. Ako se stidi Ima nade za nju…..

 9. Marko komentariše

  Ako je već htjela da se prikloni hobotnici DPS-a onda je to trebala uraditi davno, a ne sad kad je sve postigla bez nečije velike pomoći, ovako se jadno i bijedno prodati.

 10. Milos 1982 komentariše

  Ka sam iz Srbije i zdusno sam uz svoj narod u Crnoj Gori.Inace redovno citam Borbin portal i veoma cenim Gospodina Zivkovica.Medjutim ovim tekstom ispadnemo isti kao DPS glasila,pustite devojku nek radi sta misli.Stop podelama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.