Spasojević (DF): Da li treba Srbi da plaćaju Javni servis, kad ih vrijeđa njihov novinar

1

Kada zanemarimo navijačke strasti, igrački žar i naglašene emocije u finalu ABA lige jer to su sve stvari koje prirodno prate sportske događaje ostaje gorčina i nevjerica da građani Crne Gore plaćaju Nebojšu Šofranca da komentariše utakmice na Javnom servisu svih građana i da tim putem širi antisrpsku histeriju i mržnju, ocijenio je Luka Spasojević, funkcioner DF-a.

“Svoje primitivno ponašanje on je prenio i na društvene mreže gdje psuje srpske majke i nepatvoreno iskazuje sve svoje frustracije vrijeđajući jedan veliki dio Crne Gore.

Radnici Javnog servisa imaju obavezu da se ponašaju pristojno i odgovorno prema građanima koji ih plaćaju. Svako raspirivanje mržnje i ophođenje prema jednom dijelu naših građana kao prema nižoj rasi mora biti kažnjeno po automatizmu. Navijači protivničkog tima, i to na utakmicama u Beogradu, ne mogu biti izgovor jer voditelji sa Javnog servisa Srbije su zadržali smjernost i pristojnost kao i poštovanje prema igračima i navijačima ekipe iz Crne Gore što nije bio slučaj sa Šofrancem.

Postavlja se osnovno pitanje da li građani Crne Gore, pogotovo oni koji su Srbi, treba da plaćaju Javni servis da bi preko njega Nebojša Šofranac pozivao na etničko čišćenje, obećavao da će Srbi odavde biti protjerani kao sa Kosova i iz Krajine i ostale gnusne prijetnje i kvalifikacije koje dolaze sa te adrese. Jasno je da ne treba. Poznato je da je Šofranac i ranije imao protivprirodne ispade kada je prije nekog vremena pokušao u Italiji da obljubi dvije maloljetnice za šta su ga tamošnji organi reda i procesuirali.
Tražimo da se pod hitno Šofrancu uruči otkaz na Javnom servisu i da više nijednog časa građani ne daju novac da bi slušali kako neko poziva na njihov linč i protjerivanje, kazao je Spasojević.

1 Comment
  1. Milos komentariše

    Dragi Luka,
    Djelujes kao bistar i srcan momak, samo si nasio na “false news” koke se ovih dana spinuju iz raznih razloga – neko iz licnog animoziteta prema novinaru, neko zarad jeftinih poena kod Srba u CG, neko zbog kompromitacije RTCG (a nema kud vise!). Jedna stvar za nevjericu je da se svi pozivaju na montiranu sliku ekrana sa navodnim uvredama, koju je plasirao navodni “kolega” iz licnih razloga protiv Sofranca. Jednoj ozbiljnoj stranci ne prilici da na to nasjedne. Ne emituje on uvrede sa javnog servisa nego je to sto je pisao pisao na svom privatnom fejsbuk profilu, a to je bitna razlika. Naravno, kao javna licnost mora da vodi racuna o svakoj izgovorenoj i napisanoj rijeci, ali treba provjeriti da li je stvarno tako prije nego sto pocne haranga. Ma koliko se politicki ne slagali s njim, to nije razlog da preuzimate lazi i na njima temeljite javna saopstenja kojima dodatno potpirujete javnost protiv njega.

    2
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.