Spašavanje Instituta Igalo – račun deblokiran poslije više od 200 dana, isplaćene po dvije zarade

0

Račun Instituta „Dr Simo Milošević“ danas je odblokiran nakon više od 200 dana, odnosno od 8. 12. 2023. godine.

“Vlada i manjinski akcionar, kompanija Vile Oliva, uplatili su po pet miliona eura za deblokadu računa Instituta, a sve u okvirima zakonite državne pomoći. Ovim je riješeno pitanje duga prema Jugobanci u iznosu od oko sedam miliona eura, koji je bio glavni razlog višemjesečne blokade i učinjen prvi korak za spas i razvoj Instituta”, saopšteno nam je iz Vlade Crne Gore.

Kako su istakli na ovaj način ispunjena je obaveza Vlade koja je opredijelila pet miliona eura, koliko i manjinski akcionar, po osnovu beskamatne pozajmice, a istovremeno, danas su radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade, što dolazi nakon višemjesečne neizvjesnosti, ali i posvećenosti zaposlenih da Institut preživi i brine o pacijentima.

“Ovo je samo prvi korak u rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema Instituta”.

Dodali su i to da je sljedeći korak je izdada Plana restrukturiranja u što kraćem roku, a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećenog značajnim dugovima, kako prema povjeriocima, tako i prema zaposlenima.

“Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se sigurnost za zaposlene, povjerioce, i sve korisnike ovog jedinstvenog rehabilaticionog centra”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.