Spajić sa francuskim ambasadorom: Budućnost Crne Gore je u EU

1

Crna Gora je država koja ima izvanredan potencijal i naš primarni cilj je razvoj privrede i ekonomije. Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji i stoga je važno je da se ekonomski snažnije povežemo sa EU.” naglasio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, na današnjem sastanku sa novoimenovanim ambasadorom  Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom.

Ministar je čestitao ambasadoru Timonijeu na imenovanju i upoznao ga sa aktivnostima Ministarstva finansija i socijalnog staranja u prvih 100 dana rada Vlade, kao i prioritetima za naredni period.

Takođe, on je sagovornika informisao o značajnim uštedama za diskrecione troškove, u iznosu od 183 miliona evra, koje su predviđene Nacrtom Zakona o budžetu za 2021. godinu koji će biti ubrzo predložen.

Timonije istakao je značaj evropskih integracija za Crnu Goru: “Odnosi između Crne Gore i Francuske imaju dugu tradiciju i karakteriše ih odlična saradnja. Francuska snažno podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i jako je zainteresovana za infrastrukturne projekte, ali i projekte u oblasti zaštite životne sredine u Crnoj Gori. Pandemija virusa COVID-19 je ostavila velike posljedice na svjetsku ekonomiju, te je neophodno uložiti naročite napore u proces oporavka.”

Sagovornici su saglasni da je potrebno dodatno osnažiti ekonomsku saradnju između Crne Gore i Francuske, ali i zajednički raditi na privlačenju direktnih stranih investicija iz Francuske u Crnu Goru.

1 Comment
  1. tako stoje stvari komentariše

    Interesantno, novoimenovani ambasador, prvo je otišao, bio u audijenciji kod administratora MCP pa onda kod mladjanog ministra…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.