Šokantna otkrića: Agenti MI6 pomogli Crnoj Gori da dobije nezavisnost!

13

Goran Živaljević, zamjenik direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) u vrijeme vlasti Zorana Đinđića, otkrio je da su agenti britanske obaveštajne službe (MI6) imali veliki uticaj u Srbiji devedesetih godina, da su čvrsto sarađivali sa crnogorskim političarima i da su umnogome doprinijeli da se Crna Gora osamostali!

Goran Živaljević iznio šokantne podatke

Najaktivniji britanski obavještajac u Beogradu bio je Džordž Bazbi, koji je aktivno radio na odvajanju svih segmenata crnogorske države od beogradskog uticaja. Bazbi se u to vrijeme sastajao s čovjekom od povjerenja crnogorskog lidera Mila Đukanovića.

Ključni čovek

– Razlaz „dva oka u glavi“ je započeo upravo taj, često pominjani britanski obavještajni oficir stacioniran u Beogradu, igrajući polako na pukotine u tadašnjoj Saveznoj vladi i Vojsci Jugoslavije, koje su ga neminovno dovele do lucidnog šefa crnogorske službe Vukašina Maraša, Milovog čovjeka od povjerenja, ispostaviće se kasnije i ključnog čovjeka postepenog sticanja crnogorske nezavisnosti – naveo je Živaljević u knjizi i dodao:

– Srpska služba je januara 1996. godine snimila susret Vukašina Maraša sa tim britanskim obavještajcem u restoranu hotela „Jugoslavija“ (prikladno ime za mejsto gdje počinje rušenje poslednje Jugoslavije), što je bio prvi dokumentovani materijal o izboru novih strateških saveznika, tada federalne jedinice, a odavno već samostalne države Crne Gore.

Generali, urednici, biznismeni…

Živaljević ističe da je s vremenom to novo strateško partnerstvo stiglo do tog stepena saradnje da su „crnogorske instalacije u Srbiji bile u punoj funkciji britanskih i američkih službi, gdje je taj crnogorski DB bio u rangu podizvođača radova“.

– Bilo je tu generala, ambasadora, opozicionih lidera, policijskih funkcionera, glavnih urednika, biznismena i, naravno, onih „nezavisno-bezbjednosnih analitičara“ kojima je ta, suštinski kriminalizovana, crnogorska služba bila matična kuća u borbi protiv Srbije, što se tih godina vešto i pametno zvalo „borba protiv Miloševićevog režima“. Tu su naša braća Crnogorci, kao na nekom ubrzanom kursu, sustigli do 2000. godine Hrvate, Bošnjake, Albance i Makedonce, koji su na antisrpskim pozicijama i navodnoj zaštiti od velikosrpske agresije, još od kraja osamdesetih, gradili svoje obaveštajne službe i države, stičući ujedno ugled u toj tzv. evroatlantskoj bezbjednosnoj zajednici – otkrio je Živaljević u svojoj knjizi „Služba“ (u izdanju „Lagune“).

13 Comments
 1. Мило усташа komentariše

  Nema te služebe koja može sad Mila da spasi i razdvoji srbe i crnogore, srbiju i crnu goru!!! Za vjek vjekova!!!

  20
  2
 2. Traktorist komentariše

  Bravo đetići

  3
  19
  1. Kafanski filozof komentariše

   Bedni izdajnici!.
   Izdali i Srbe i svoje Crnogorce!.
   Koliko ce tu jos prljavstine da ispliva???.
   Sve vise se vidi sa kojim olosima smo mi u toj Jugoslaviji ziveli!.
   Zato ih sada svi iz NATO-a guze!.
   Jednom si izdao , uvek ces, to ti je u krvi!.
   NATO vas samo koristi a ne veruje vam!.
   Braco bivsi Jugosloveni , daleka vam kuca bila!!!.

   24
   3
 3. Steve komentariše

  Neznam koliko je sve ovo tacno sli tvrdi da je Engleska kolevka svog zla ovog sveta.

  17
 4. Steve komentariše

  Neznam koliko je sve ovo tacno ali tvrdim da je Engleska kolevka svog zla ovog sveta.

  11
 5. Vukica B. komentariše

  Mislim da nema veze sa mozgom.

  17
 6. Суверена komentariše

  ИЗДАЈА – ИЗДАЈА – ИЗДАЈА – ИЗДАЈА
  Најгора казна је за издајника државе!

  11
  1
 7. Munja komentariše

  Živjela Crna Gora, samostalna, suverena.. NIKADA VIŠE 1918. Baš zbog ovakvih stručnjaka koji sve prekrajaju, a neće da vide da su srbi glavbi razbijači SFRJ.. Jedan nacionalizam, rađa druge. Sve počelo od Ćosića i memoranduma SANU, preko Miloševića.

  4
  16
 8. Branislav komentariše

  Меморандум САНУ треба прочитати па о њему дискутовати.А шро се тиче 1918 немојте читати Аџића који се лажно представља да је историчар а ни Растодера који је осуђен као плагијатор.

  14
  3
 9. Munja komentariše

  Branislsve.. Nego ćemo tebe čitati, ajde ne prdnjavi.

  1
  9
  1. Kafanski filozof komentariše

   Munja svojom laznom floskom koja se cesto pominje po portalima, samo umalozavate istoriju te “vjecne” Crne Gore!.
   Pa zar se cela istorija Crne Gore svodi na jednu godinu, idiote?.
   Jel samo 1918-ta vjecna?.
   Ti si neskolovani milovski ustaski bednik koji sam sebi krpi istoriju!.

 10. Traktorist komentariše

  Poznato je da je OD 1918 DO 2006 smrdija počinila grozne zločine nad CG, ekonomsku pljačku enormnih razmera, pljačku crkvenih dobara, otimačinu zemljišta i blaga od seljaka, pažljivo i precizno su likvidirali intelektualce i rodoljube, najsposobniji momke su prave zdrave osuđivati i ubijali u privatnim zatvorima, pokušali s paliti sve e i CG krunu, spc je uz pomoć smrdije uništila crnogorski crkvu i otela sve manastiru te druga dobra

 11. Traktorist komentariše

  Tu bratiju treba pred međunarodni sud, amrdija i spc trebaju odgovarati za zločine, vratiti oteto i platiti štetu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.