Šojgu se prisjetio ujedinjenja Krima i Rusije: Zbog toga smatram da sam uspio u životu

0

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu prisjetio se kako se odvijalo ujedinjenje Krima i Rusije, rekavši da srećan čovjek što je imao priliku da učestvuje u tom ogromnom poslu, prenosi televizija „Zvezda“.

„Vrhovni komandant je praktično iz časa u čas upravljao tom operacijom, govorim bez preuveličavanja“, rekao je ministar odbrane, ističući da je bilo izuzetno važno da se spriječi krvoproliće na Krimu, i da se omogući Krimljanima da izraze svoju volju u vezi toga u kojoj zemlji žele da žive.

„Ja sam lično srećan čovjek što sam imao priliku da učestvujem u tom velikom, ogromnom poslu, izuzetno važnom za našu zemlju. Smatram da sam uspio u životu nakon onoga što je učinjeno“, konstatovao je Šojgu u filmu „Ministar“ koji će danas biti emitovan na televiziji „Zvezda“.

Prisjetio se i stručnjaka koji su bili uključeni u operaciju, naglasivši da su oni izvršili zadatak izuzetno tačno, između ostalog, i u političkom smislu, i da su bili maksimalno taktični i korektni. Konkretno, nije bilo primjera omalovažavanja ukrajinskih zastava.

Šojgu je dodao da je uz prisustvo velikog broja ukrajinskih vojnih jedinica i jedinica flote na poluostrvu, uz postojanje velikog broja oružja, osiguravanje bezbjednosti bez prolivene krvi bio veoma težak zadatak, ali da je uspješno obavljen.

Podsjetimo, Krim se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma koji je održan 16. marta 2014. godine. Za pripajanje Rusiji glasalo je 96,77 odsto birača u republici i 95,6 odsto u Sevastopolju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.