SNP: Vlada da prekine sa praksom dodjelivanja stanova i stambenih kredita po povoljnim uslovima

2

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra krajnje problematičnim način na koji su javni funkcioneri u Crnoj Gori prethodnih godina dobijali pomoć od države za rješavanje stambenih pitanja. Naime, kako ističu, radi se o 175 funkcionera kojima je na ovaj način podijeljeno oko 25 miliona evra državnog novca, što je utvrdio stručni tim Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

“Da se ne radi o čistom poslu i da su predstavnici bivše vlasti htjeli da prikriju dobijene povlastice pokazuje činjenica da je arhiva koja se tiče dodjele stambenih kredita i stanova pod povoljnim uslovima dobrim dijelom uništena. Komisija za rješavanje stambenih pitanja je, kako je utvrđeno, dodjeljivala stambene kredite javnim funkcionerima bez oglašavanja. Među njima je veliki broj sudija i tužilaca, zbog čega se opravdano može govoriti o njihovoj zavisnosti od bivše vlasti i potencijalnoj opasnosti da nisu u svim slučajevima postupali po Ustavu i zakonu, već onako kako se od njih tražilo”, navode iz SNP-a.

O tome, kako dodaju, svjedoči i veliki broj poznatih predmeta koji su ostali u fiokama tužilaštava i koji nikada nisu istraženi na valjan način i do kraja.

SNP CG izražava nadu da će se nova Vlada prekinuti sa praksom dodjelivanja stanova i stambenih kredita po povoljnim uslovima, kako bi se konačno stalo na kraj potencijalnoj korupciji i vršenju pritiska na sudije i tužioce, ali i ostale javne funkcionere.

“Dok su obični građani jedva sastavljali kraj s krajem prethodnih godina, privilegovani pojedinci su na mnogo lakši način rješavali osnovna životna pitanja, neki čak i po više puta. Vrijeme je se prekine sa ovom nepravdom i da u centru svih politika vlasti u narednom periodu budu, prije svih, građani Crne Gore”, napominju iz SNP-a.

2 Comments
  1. Милош М. komentariše

    Сву имовину стечену корупцијом требало би конфисковати.

  2. Žile komentariše

    To prvo tražite od lokalne vlasti u Plužinama. To je kriminal kako se dijele stanovi. Ljudi koji imaju riješeno stambeno pitanje u PG i Nk dobili su stanove po duplo jeftinijoj cijeni. Bajagićevi kumovi, sestrića, partijske sluge i td. Davane su pare za sredjivanje stanova iako dotični imaju po 2,3 kuće. Prvo to ispitajte pa onda tražite na nivou države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.