SNP: Sa dubokim pijetetom se sjećamo na sve žrtve bombardovanja

0

Saopštenje SNP-a prenosimo u cjelosti:

Taj 24. mart 1999. godine  nikada  nećemo  zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti.  Na današnji dan, prije 22 godine, avioni NATO pakta bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu  SR Jugoslaviju.

Postoje istorijski događaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj od prije 22 godine, pamtićemo po zlu.

Bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja. Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko  mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca.

Ovo je bila jedna od najtamnijih mrlja na obrazu  NATO alijanse. Svjetski moćnici su  bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zato ima moralnu obavezu da se sa dubokim  pijetetom  sjeća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i djece.

Da se nikad ne zaboravi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.