SNP: Rukovodstvo Uprave policije je potčinjeno jednoj partiji

0

Socijalistička narodna partija (SNP) najoštrije je osudila odluku Uprave policije da više ne obezbjeđuju litije koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Još jednom, postalo je jasno da se rukovodstvo policije potpuno potčinilo jednoj partiji i njenom pogubljenom predsjedniku. Veselin Veljović se po ko zna koji put stavio u službu čovjeka koji je izgubio politički i državnički kompas, partijskog predsjednika kome ne smetaju ni korupcija ni kriminal, već mirno i dostojanstveno okupljanje sopstvenog naroda“, navodi se u saopštenju SNP -a.

Poručuju da „svaki građanin može da shvati da živimo u zarobljenoj državi, koja je talac jednog čovjeka, a čiji je isključivi interes opstanak na vlasti po svaku cijenu“.

Dodaju da je taj čovjek spreman u tom pravcu da koristi sve mehanizme kako bi zavadio narod i izazvao nerede, te da je njemu i grupici oligarha to i jeste namjera.

„Otužna je konstatcija UP da je razlog donošenja ovakve odluke potreba da se njeni službenici usredsrede na obračun sa kriminalnim grupama. Umjesto prodavanja magle, neka policijski funkcioneri kažu gdje su bili svih ovih godina kada je na ulicama naših gradova bijesnio rat kriminalnih klanova, čije su žrtve bili i potpuno nedužni ljudi“, kazali su u SNP – u.

Tvrde da „mirnim litijama obezbjeđenje nije ni potrebno, ali je svakako značila pomoć časnih i profesionalnih predstavnika saobraćajne policije. Uostalom, to je i zakonska obaveza Uprave policije“.

„Posle svega, sasvim je jasno da Đukanoviću i DPS-u nije cilj ulazak u Evropsku uniju. Namjera je da stvore ambijent u kojem će moći da hapse sveštenike i osuđuju i protjeruju vjerni narod. Uostalom, sinoć ispoljeni strah i frustracije odlazećeg političara najbolje ilustruju stanje u kojem se on i njegov režim nalaze. SNP, skupa sa građanima, nastavlja dostojanstvenu odbranu vrijednosti jedine kanonski priznate crkve. Predsjednik, koji još nije shvatio da je njegova strahovlada okončana, neće nas zaplašiti. Naprotiv, Crna Gora se brani i braniće se mirom, onako kako to stotine hiljada ljudi već sedmicama i rade.“, zaključuje se u saopštenju SNP – a povodom odluke Uprave policije da više neće obezbeđivati litije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.