SNP: Nova vlast dužna da građanima obezbijedi državu u kojoj će se osjećati zaštićenim i uvaženim

1

Žalosno je konstatovati da je Crna Gora i u novom izvještaju Fridom hausa „Nacije u tranziciji“ ostala u kategoriji hibridnih režima, te da je čak pogoršala rezultat u oblasti demokratije. Indeks demokratije za Crnu Goru pao je sa prošlogodišnjih 3,86 poena na 3,82 što znači da je ponovo svrstana u tranzicioni režim, odnosno državu u kojoj su vladavina prava i izborne neregularnosti među ključnim problemima, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.

“U izvještaju koji se odnosi na prošlu godinu Crna Gora je, dakle, opisana kao država koja lavira između autokratije i fasadne demokratije, što je još jedan šamar u lice bivšem režimu koji se koristio svim metodama da se svijetu predstavi kao primjer poštovanja demokratije, ljudskih prava i vladavine prava”, dodaju oni.

Socijalistička narodna partija Crne Gore podsjeća na vanredno, vrlo opasno stanje u Crnoj Gori, koje je vladalo prošle godine, a koje je bilo obilježeno borbom za odbranu svetinja Mitropolije crnogorsko-primorske i siledžijskim rušenjem vlasti u Kotoru, a naročito u Budvi.

“Prošle godine je konačno postalo jasno da DPS, kojem je to godinama polazilo za rukom, više ni međunarodnu zajednicu ne može ubijediti u svoje demokratske kapacitete, pa su brojni izvještaji relevantnih organizacija prepoznali da je ova partija postala prevelik problem i teret na plećima Crne Gore”, navode iz ove stranke.

Kako ističu, nova vlast mora učiniti sve da popravi položaj Crne Gore u ovom pogledu, tj. “da dokažemo da možemo biti više od hibridnog režima, odnosno da možemo krenuti putem izgradnje istinske demokratije, poštovanja vladavine prava i osnovnih ljudskih prava i sloboda”.

“Dužni smo da našim građanima obezbijedimo državu u kojoj će se osjećati zaštićenim i uvaženim i na koju će moći da budu ponosni”, poručili su iz SNP-a.

1 Comment
  1. alf komentariše

    Koliko smo culi SNP je zauzeo vrh borda instituta S.Milosevic,rukovostvo oatalo DPS-ovo.Bar nek se vidi zasto je SNP spao na minimum jer ganja samo fotelje,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.