SNP: Naše društvo gubi svaki kompas ljudskosti i pristojnosti

0

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje vulgarne i neprimjerene napade na Bojanu Jokić, direktoricu LGBT Foruma Progres, zbog njene reakcije na napade kojima je izložen novinar Nebojša Šofranac prilikom izvještavanja sa dočeka boksera Petra Liješevića.

 

Nakon niza mizoginih i seksističkih napada na Vesnu Bratić, Aleksandru Vuković, Draginju Vukasanović, prijetnji Jeleni Borovinić Bojović, i Jokićeva se našla „na tapetu“ onih koji ne trpe drugačije mišljenje i misle da sebi mogu dozvoliti upotrebu govora mržnje i kvalifikacija najogavnije vrste.

 

Smatramo da se naše društvo našlo u izuzetno složenoj situaciji i da uzavrele društveno-političke okolnosti doprinose stvaranju atmosfere u kojoj se gubi svaki kompas ljudskosti i pristojnosti.

 

Pozivamo sve političke aktere da doprinesu da se sa ovakvim pojavama što prije stane i da stvorimo ambijent u kojem će sve žene, bez obzira da li su političarke, poslanice, ministarke ili društvene aktivistkinje, bez smetnji, prijetnji, omalovažavanja i provokacija moći da se bave svojim poslom.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.