SNP Glavni grad: Oko kolektora u Botunu potreban široki dijalog

0

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da o izgradnji kolektora u Botunu treba povesti široki dijalog.

Pozdravljaju odluku ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića da sa saradnicima izanalizira projektnu dokumentaciju kako bi se razmotrilo premještanje lokacije izgradnje kolektora iz Botuna.

“Smatramo da je prije početka izgradnje kolektora bilo neophodno obaviti konsultacije sa mještanima ovog područja, kao i sa ostalim relevantnim akterima i institucijama kako bi se uvažile potrebe Zećana. S obzirom da je izgradnja postrojenja planirana u naseljenom mjestu, što može uveliko uticati na kvalitet života Botunjana, mišljenja smo da se o ovom pitanju mora povesti široki dijalog”, navodi se u saopštenju.

Ističu da Zeta, kao poljoprivredna baza Crne Gore koja je hranila i hrani veliki dio zemlje, zaslužuje da se prema njoj pokaže odgovoran odnos, i spriječi svaka dalja devastaciju tog područja.

“Imajući u vidu da se Botunjani godinama protive izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda samo nekoliko stotina metara od kuća, te da je peticiju za promjenu lokacije potpisalo preko 600 mještana, smatramo izuzetno značajnim potez ministra Mitrovića koji je pronašao vremena i načina da porazgovara sa Botunjanima i upozna se se njihovim problemom. Za razliku od njega, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković već duže vrijeme ignoriše Botunjane iako je on prvi koji je trebalo da se pozabavi ovim pitanjem”, navodi se u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica izražava nadu da će se ova situacija riješiti u najskorije vrijeme u korist mještana Botuna, te da će, kao su kazali, Zeta i dalje biti poznata kao hraniteljica Crne Gore, što je interes svih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.