SNP: Brine što aktuelna vlast i Marković nijesu reagovali na nenajavljeni dolazak Rame

2

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da je zabrinjava činjenica da aktuelna vlast na čelu sa DPS i premijer Duško Marković, nije reagovala na informaciju da je premijer jedne strane zemlje, nezvanično boravio u Crnoj Gori baveći se, kako tvrde, kadrovskim rješenjima buduće vlasti.

Naveli su da nije u pitanju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, već premijer Albanije Edi Rama.

Rama je juče boravio u nezvaničnoj i nenajavljenoj posjeti Crnoj Gori, a u Tuzima se sastao sa Nikom Đeljošajem, nosiocem izborne liste Albanska lista u jednom restoranu.

“Skoro je mjesec dana prošlo od istorijskih parlamentarnih izbora na kojima je nakon 30 godina DPS poslat u političku prošlost. Kada se sada sagledaju stvari onako retrospektivno, može se zaključiti da je sve ukazivalo na to da će DPS konačno biti skinut sa trona. Zadnjim atomima snage pokušali su da učine nešto ne bi li preokrenuli već ispisanu stranicu istorije ali im nije pomoglo ni diranje u najosjetljvije tkivo crnogorskog društva – nacionalne manjine. Udba je odrađivala posao u nekoliko navrata, ispisujući uvredljive poruke muslimanima i Albancima širom Crne Gore, provociranjem Dritana Abazovića na nacionalnoj osnovi, prozivanjem kandidata za mandatara buduće Vlade Zdravka Krivokapića za navodno četništvo i slično. Dovoljno je bilo samo pročitati naslove sada već opozicionih medija i sve je odmah bilo jasno”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da je Rama sa Đeljošajem “razgovarao o učešću Albanaca u novoj vladi”.

“Ovo ne bi trebalo mnogo da čudi jer je Rama podržao iz prvog puta DPS u kampanji, ali se posle predomislio i poželio uspjeh “svojima”. Znao je Rama, izgleda, ukazalo mu se. U svakom slučaju, ovakav izlet albanskog premijera ne bi trebao da ostane neprimijećen. Gospodo bivši, zvaničnik druge države došao je u vašu da vam uređuje novu vlast. Ne, ne, nije onaj kojeg ste vi odmah optužili da se umiješao, već vaš drugar iz Albanije. Budite dostojanstveni do kraja, makar ga ukorite”, navodi se u saopštenju SNP-a.

2 Comments
 1. DA komentariše

  Zbog svega pamet u glavu.
  Svi ce da uticu da vlada ne dobije podrsku.
  Nema svadjanja i prepucavanja. Nema izdaje naroda.
  Narod je glasao da se makne DPS i da se zakoni srede. Niko nije glasao ko ce koju fotelju.
  Odgovornost na svima, pogotovu na onima koji nisu za kompromise.
  DF nema opravdanja da dozvoli povratak DPSa.
  Sve se funkcije mogu dogovoriti ali je vazno da 4 godine ne vlada DPS. Pa na sledecim izborima sta ko osvoji srecno bilo. Tada neka se mjere ko je jaci. Sada su samo zajedno jaci od DPSa. Svi cemo izgubiti ako se vrate.

 2. Kuca komentariše

  Pa sto briga Markovica Rama vama sastavlja vladu.Toliko o manjinama,rvropski standard i nista vise im ne zreba dati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.