Snimak ubistva Šejle Bakije pušten u sudnici, Đokaju pozlilo

0

Optuženom za ubistvo Šejle Bakije Iljiru Đokaju pozlilo je danas u sudnici, pošto je sudsko izvršilo uvid u dva video-audio snimka, a koja prikazuju tragičan događaj, piše Portal Dan.

Kako piše Portal Dan, Đokaj je sproveden u Urgentni centar u Podgorici.

Snimke je snimio Šaban Bakija, otac Šejle Bakije, a na njima se od početka do kraja prikazuje razgovor optuženog Ilira Đokaja sa Šabom Bakijom i njegovom ćerkom Šejlom.

Otac Šejle Bakije je, kako se čuje na snimku, više puta rekao da Šejli ništa ne brane i da ide sa Ilirom ako želi i ako ga voli.

Takođe, čuje se i Šejla Bakija koja više puta ponavlja da ne želi ništa sa Ilirom Đokajem i da ne zna kako on to ne razumije.

Tužiteljka Ana Radović je nakon odgledanog snimka kazala da on govori više od hiljadu riječi.

Advokatica koja zastupa oštećenu porodicu Bakija, navela je da snimak u potpunosti opovrgava odbranu okrivljenog.

Advokat Srđan Lješković, koji zastupa optuženog Đokaja, kazao je je 30 minuta spuštene glave i ćutanja na uvrede na račun porodice optuženog i njegove vjere dovelo do ove tragedije.

Lješković je naglasio da ne pokušava da opravdava optuženog.

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se terete da je 30. septembra prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19).

Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija.

Đokaju je osumnjičen da je 30. septembra prošle godine u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

„On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt“, navodi se u spisima predmeta.

Dalje se navodi da se osumnjičeni Đokaj udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

„Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta“, navodi su istrage.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.