Službenik UIKS-a suspendovan zbog šverca 150 kilograma marihuane

0

Kako nezvanično saznaje Dan, radi se o Aleksandru Vukićeviću protiv koga je u međuvremenu, Više državno tužilaštvo podiglo optužnicu, kao i protiv Z.P. i N.C. zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane Višeg suda u Podgorici.

Uprava policije je u okviru akcije „Panter” presjekla lanac krijumčarenja opojnih droga na Skadarskom jezeru i uhapsila tri lica, zaplijenivši oko 150 kilograma marihuane.

“Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana je policijska akcija kodnog naziva „Panter”. Uhapšen je dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa skank. Krijumčarski lanac je vodio iz Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i Evropske unije”, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Na plovilu na kojem su bili Z. P. i A. V. pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja marihuane, u količini od oko 150 kilograma.

“Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom prebacivali veće količine droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje”, naveli su iz Uprave policije.

Iz UIKS-a su saopštili da je službeniku A.V., raspoređenom na radno mjesto stariji zatvorski policajac u Istražnom zatvoru Podgorica, privremeno ograničeno vršenje dužnosti, iz razloga jer je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Zabrana vršenja poslova će trajati do okončanja krivičnog postupka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.