Slučaj pukovnika Aleksića: Napad na Predraga Šukovića došao iz bezbjednosnog sektora Crne Gore

0

U intervjuu jednoj medijskoj kući u Srbiji, pukovnik Radovan Aleksić se, između ostalog, osvrnuo i na montirani krivični postupak koji se u Crnoj Gori vodi protiv njega još od 2016. godine.

Objašnjavajući pozadinu tih dešavanja on je naglasio da uopšte ne poznaje Predraga Šukovića niti lica iz bezbjednosnog sektora i državnog vrha Crne Gore sa kojima je Šuković bio u sukobu a čiju je kriminalnu djelatnost je istraživao kao načelnik Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Upravi policije Crne Gore.

Pukovnik Aleksić uopšte nema dodirnih tačaka sa poslovima kojima se Šuković bavio niti ima bilo kakve kontakte sa licima iz bezbjednosnog sektora i državnih vrha Crne Gore.

Naglasio je da se on nalazi van svega toga i da je krivično djelo njemu smišljeno i planski predmetno iz dva razloga:
Prvo da se zaštite stvarni nalogodavci organizatori izvršilac pokušaja Šukovićevog ubistva a oni se, očigledno, nalaze u državnom vrhu i bezbjednosnom sektoru Crne Gore i, drugo, da se crnogorske službe bezbjednosti obračunaju sa njim iz razloga koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa pokušajem Šukovićevog ubistva.

„Zbog čega crnogorske službe bezbjednosti imaju potrebu da se obračunavaju sa mnom – to je jedno široko pitanje“, ostao je nedorečen Aleksić i zaključio „Namjera da se meni podmetne krivično djelo je sastavni dio plana da se ubije Šuković. Nadam se da je to sada svima jasno“.

Ovom Aleksićevim izjavom je potvrđeno izvještavanje istraživačkog centra našeg portala o pozadini postupka koji se vodi protiv ovog srpskog državljanina. Tok postupka je jasno pokazao da je predmetno krivično djelo planski podmetnuto i nije tačna tvrdnja istražnih organa da je njega prijavio i prepoznao građanin iz Sarajeva kako je to plasirano široj javnosti.

Radi se klasičnoj podvali nalogodavaca ovog montiranog procesa koji su, angažovanjem lica iz Sarajeva, za koga Aleksić tvrdi da je saradnik crnogorskih službi bezbjednosti, htjeli ostaviti utisak u javnosti da je postupak počeo njegovom prijavom i tako ujedno pokusali prikriti svoju nečasnu ulogu u ovoj farsi.

Podsjećamo da je Predrag Šuković ranjen 11. jula 2016. godine u Podgorici što je izazvalo veliko interesovanje domaće i međunarodne javnosti zbog njegovog sukoba sa licima iz državne administracije Crne Gore, prije svega sa Duškom Markovićem, Veselinom Veljovićem, Sinišom Stojkovićem i drugim licima koja su bila predmetom njegovog interesovanja u istraživanju ilegalne proizvodnje i prometa cigareta, istrazivanja napada na novinarku Oliveru Lakić, ali i nekih drugih djelatnosti.

Kako su preneli pojedini mediji u Srbiji, službe bezbjednosti Crne Gore vode kampanju protiv Aleksića već decenijama pokušavajući da se obračunaju sa njim, što je nalogodavcima ovog montiranog procesa u potpunosti pogodovalo.

Planski podmetanje ovog krivičnog djela je osnovni razlog što istražni organi ignorišu činjenicu da se Radovan Aleksić u vrijeme napada na Predraga Šukovića nije nalazio u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.