Slijepčević: Potrebna brzina u promjenama, ali i hrabrost da se povuku jaki potezi

0

Šef Medijskog centra UCG u izjavi za IN4S poručio da UCG ne pristaje na polovična rješenja i kompromise na štetu građana i da su spremni da traže odgovornost cijele Vlade, ili dijela Vlade, ali i odgovornost u parlamentarnoj većini.

Ujedinjena Crna Gora pozdravlja otkrivanje detalja u vezi sa aferama koje su do skoro bile javna tajna u Crnoj Gori.

„Sada su se napokon stvorili preduslovi za njihovo institucionalno procesuiranje. Još samo da oslobodimo i institucije„, istakao je šef Medijskog centra te stranke, Dušan Slijepčević.

Imena koja pune medijske izvještaje ovih dana moraju biti krunisana još zvučnijim i uticajnijim imenima, od kojih poneka građani Crne Gore još uvijek, nažalost, samo šapatom izgovaraju, navodi Slijepčević i dodaje da tek kad oslobodimo sudstvo, tužilaštvo i policiju možemo reći da je napravljen pomak.

„U suprotnom se nalazimo u začaranom krugu procesa, žalbi, preglasavanja“, ističe on.

Kao što smo i obećali, naglašava Slijepčević, dajemo podršku radu Vlade, ali primjećujemo i dinamiku kojom se stvari odvijaju. „Za procesuiranje svih pomenutih potrebna je brzina u promjenama, ali i hrabrost da se povuku jaki potezi“, kaže.

„U Ujedinjenoj Crnoj Gori ćemo nastaviti da konstruktivnim predlozima, ali i kadrovskim rješenjima, dajemo doprinos započetim procesima. U mjeri u kojoj se to od nas očekuje. Smatramo da je to naša obaveza, jer je pobjeda 30. avgusta previše skupa da bi se prokockala”, naglašava Slijepčević i zaključuje:

„Naravno, ukoliko rad i rezultati izostanu, u UCG ne pristajemo na polovična rješenja i kompromise na štetu građana. Spremni smo da tražimo odgovornost cijele Vlade, ili dijela Vlade, ali i odgovornost u našoj parlamentarnoj većini„.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.