Skup ispred Skupštine: Građani protestvuju zbog cijena legalizacije

0

Udruženje građana iiz Podgorice koji su nezadovoljni rješenjima Opštine u postupku legalizacije objekata protestovaće u nedjelju 1. aprila u 12 sati ispred Skupštine Crne Gore.
U saopštenju navode da pozivaju sve građane, a naročito one sa područja Zagorič Park Šume, Kakaricke gore, Malog brda, Vranića i Dajbabske gore da im se pridruže i podrže skup pod nazivom „Zbog sebe i svoje budućnosti“. Organizatori ističu na skupu neće biti političara.
Podsjećamo da je na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, usvojena Odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte. Prvobitni iznosi naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta umanjeni su u startu za 30 odsto za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 i stambene objekte do 500 m2.
“U skladu sa tim, nove cijene po m2 iznose u zoni IA 99,09 eura, u I zoni 95,67 eura, u zoni III 68,34 eura, u zoni IV 44,42 eura, u zoni V 34,16 eura, dok se za zonu VI ne plaća naknada”, saopšteno je iz Glavnog grada.
Na ovo startno umanjenje, Odlukom o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte za jednokratno plaćanje, koje podrazumijeva plaćanje naknade u cjelokupnom iznosu u roku od 15 dana od dana zaključivanja ugovora, vlasnik ima pravo na umanjenje od dodatnih 15 odsto od vrijednosti naknade.
“Na to umanjenje, dodatno se obračunava umanjenje od 25 odsto za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 ukupne neto površine. Za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 m2, dodatno umanjenje je 20 odsto”, objasnili su oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.