Mladen Mikijelj

SKOJ u Podgorici obilježio Prvi Maj – praznik rada

0

Savez Komunističke Omladine obilježio je Prvi Maj, praznik rada skupom kod spomenika Jovanu Tomaševiću, crnogorskom reovlucionaru, u Podgorici kao i izdavanjem svog proglasa koji glasi:

PRVOMAJSKI PROGLAS

„Radni narode Crne Gore, Savez Komunističke Omladine Jugoslavije (SKOJ) želi ti srećan i borben Prvi Maj – praznik rada!

Radnička klasa i radna omladina, narodna inteligencija i studenti izgradili su našu zemlju, svo bogatstvo ovoga svijeta stvoreno je radničkom rukom. Crna Gora je, kao i ostale bivše socijalističke zemlje svoj vrhunac dostigla upravo tada, skoro pa čitava infrastruktura Crne Gore izgrađena je od strane radnog naroda za vrijeme socijalističke Jugoslavije. Radni narod Crne Gore i Jugoslavije izgradio je prugu Beograd – Bar, fabrike kao što su: Radoje Dakić, Lenka, Prva Petoljetka, Primorka, Gornji Ibar, Vunko, Titeks, Nikšićka Željezara, Javorak, Građevinsko preduzeće, Rudnike boksita… Radni narod Crne Gore izgradio je čitave gradove, pomjerao je brda i planine!

Radni narode!
Ne daj da te tlače! Izdajnici svoga roda, kapitalistički banditi, prodali su sve čega su se dotakli. Prodali su sudbine hiljada porodica a Crnu Goru su doveli na nivo marionetske države u kojoj vladaju mafija i zapadne ambasade! Zemlja za koju su naši preci ginuli postala je igračka krupnog kapitala!

Radna omladino!

Budućnost je naša! Truli sistem kapitalizma i imperijalizma puca po svim šavovima, naša braća širom svijeta pa čak i u samom srcu imperije ustali su protiv njega! Narodi Balkana i svijeta ujedinjeni protiv nametanja zapadne hegemonije i krađe, protiv genocida u Gazi, protiv američkog ratnog huškanja za profit, pobjediće ovu bitku! Stupimo svi u jedan front, za odbranu čovječanstva!

Boj ne bije svijetlo oružije, već boj bije srce u junaka!

Neka bude borba neprestana!“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.