Skandal: Zbog podrške Rusiji HBO isključio Miloša Bikovića iz serije „Bijeli lotos”

0

Producenti serije „Bijeli lotos”, u čijoj trećoj sezoni je trebalo da igra Miloš Biković, otkazali su glumcu angažman.

„Odlučili smo da raskinemo saradnju sa Milošem Bikovićem i uloga će biti dodijeljena drugom glumcu“, saopštio je portparol HBO-a, prenosi Variety.

Biković se ovim povodom oglasio i na društvenim mrežama istakavši da se „neće poklanjati narativu koji ugrožavaju njegov integritet”.

Miloš Biković je dobio rusko državljanstvo 2021. godine i lično ga je odlikovao ruski predsjednik Vladimir Putin za doprinos ruskoj umjetnosti i kulturi. Glumcu je, kako je sâm rekao, 2019. zabranjen ulazak u Ukrajinu iz razloga nacionalne bezbjednosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je 24. januara objavilo na društvenoj mreži X da srpski glumac i ruski državljanin „podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu“.

„Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni Bijelog lotosa“, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova na društvenim mrežama.

„@HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?“ dodaje se u objavi.

12. januara je objavljeno da će se srpski glumac pridružiti ekipi „Bijelog lotosa”. Snimanje treće sezone serije ovjenčane nagradom Emi, počeće u februaru na Tajlandu a serija će, kako navodi Variety, biti emitovana 2025. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.