Skandal: Nagradili policajca koji mitropolita Amfilohija naziva silovateljem

Skandal: Nagradili policajca koji mitropolita Amfilohija naziva silovateljem

Viši policijski komesar Danilo Janjušević dobio je prije par dana nagradu za „izvanredne rezultate“ od strane ministra Melvudina Nuhodžića i direktora UP Veselina Veljovića. Angažman Janjuševića na društvenim mrežama je silovit. Evo samo par stvari koje Janjušević zagovara:

On smatra da treba zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu, kojoj pripada najveći broj vjernika u Crnoj Gori;

Za njega je mitropolit Amfilohije satana i silovatelj.

W3Schools
Izlivi mržnje prema Srbima u Crnoj Gori i Srbiji, nažalost postaju svakodnevica za ovog „odlikovanog“. Pobude srbofobije ne samo da se ne sankcionišu, već se vrlo često i nagrađuju, pa oni bivaju okuraženi i šire mržnju u novim dimenzijama.

Najnoviji slučaj širenja mržnje i antrisrpske histerije, što posebno zabrinjava, dolazi od visokog policijskog službenika Danila Janjuševića iz Nikšića. Naime, Jašušević bez ustezanja mitropolita Amfilohija naziva silovateljom i satanom, dok takođe smatra da „treba zabraniti antidržavni rad SPC u Crnoj Gori“.

Parolom „Mi smo spremni“ iskazuje i bliskost neoustaškim idejama, koje su revitalizacijom lika i djela izdajnika Sekule Drljevića i te kako prisutne u Milovoj Crnoj Gori.

Naravno, ovaj slučaj nije novina, jer većina „branitelja tekovina 2006“ imaju uglavnom sličan rječnik i antisrspski repertoar. Ipak, u interesu javnosti je da ovu vrstu kancera društva i sistema u Crnoj Gori, detektujemo i svakako upozorimo na njega.

Prilikom dodjele priznanja 2. oktobra, ministar Melvudin Nuhodžić je kazao da nagrađeni pojedinci svoj posao rade posvećeno, odgovorno i profesionalno. Možemo zamisliti samo kakav „profesionalan“ odnos gaji prema Srbima u Crnoj Gori ovaj nagrađeni policajac.

Nagrađeni policajac Danilo Janjušević je i član Etičkog odbora policije Crne Gore.

(IN4s)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *